Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποκλειστούν οι Αμερικανοί συγγραφείς από το δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία για την απονομή του βραβείου Man Booker ζητούν συνάδελφοί τους ανάμεσα στους οποίους και οι Μάργκαρετ Ατγουντ (φωτ.), Ιαν Μακ Γκρέγκορ και Ζέιντι Σμιθ. Οι συγγραφείς φοβούνται ότι αναδύεται μια αμερικανική επέλαση στο βραβείο και ζητούν να «επιστρέψει» στα σύνορα της Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Σήμερα μπορεί να διαγωνιστεί οποιοσδήποτε συγγραφέας γράφει στην αγγλική γλώσσα και εκδίδεται στην Αγγλία.

(…) Την οργή των αμερικανικών βιβλιοπωλείων προκάλεσε ο συμπαθέστατος κωμικός Τζον Ολιβερ που παρουσιάζει την εκπομπή Last Week Tonight με το βιτριολικό του χιούμορ. Ο λόγος είναι ότι ο Ολιβερ και ο εκδοτικός οίκος Chronicle Books παρουσίασαν το βιβλίο του «A day in the life of Marlon Bundo», που παρωδεί τα ομοφοβικά σχόλια του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, στην εκπομπή του, ανοίγοντας ζωντανά τις πωλήσεις μόνο στην πλατφόρμα της Αmazon. Το αποτέλεσμα ήταν να δεκαπλασιαστούν οι αρχικές εκτιμήσεις των πωλήσεων και να εξοργιστούν οι ανεξάρτητοι βιβλιοπώλες.

(…) Ακόμη μία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του διάσημου τραγουδιστή της R&B, Αρ Κέλι, ήρθε στο φως μέσω ντοκιμαντέρ του BBC3. Στο ντοκιμαντέρ η πρώην φίλη του Κίτι Τζόουνς δήλωσε πως ο τραγουδιστής «εκπαίδευε» μια νεαρή κοπέλα 14 ετών για να γίνει σεξουαλική «σκλάβα» του. Ο τραγουδιστής, που αντιμετωπίζει κατά καιρούς παρόμοιες κατηγορίες, δεν απάντησε στο βίντεο του BBC3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή