Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε, σε ηλικία 90 ετών, από τη ζωή, η σπουδαία πιανίστρια Ευαγγελία Μαργαρώνη (φωτ.), η οποία συνεργάστηκε με τον Βασίλη Τσιτσάνη για περισσότερο από 30 χρόνια. Με το πιάνο της να ακούγεται σε πολλές διάσημες ηχογραφήσεις του μεγάλου ρεμπέτη, η Μαργαρώνη βρέθηκε κοντά του από το 1949, οπότε και συνεργάστηκαν στο τραγούδι «Η ζημιά», το οποίο ερμήνευσε η Μαρίκα Νίνου. Εκτοτε έμειναν αχώριστοι μέχρι τον θάνατο του συνθέτη, με την πιανίστρια να συνεχίζει στο πλευρό του Στέλιου Βαμβακάρη.

Ενα πλουσιότατο καστ ισπανόφωνων ηθοποιών συγκεντρώνει η επόμενη ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς με τίτλο «Wasp Network». Οπως έγινε γνωστό, ο Γάλλος κινηματογραφιστής θα έχει στη διάθεσή του την Πενέλοπε Κρουζ, τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, τον Εντγκαρ Ραμίρεζ, αλλά και τον Βάγκνερ Μόουρα, τον οποίο γνωρίσαμε με την εξαιρετική ερμηνεία του ως Πάμπλο Εσκομπάρ στο «Narcos». Η ταινία αφηγείται την ιστορία 14 Κουβανών κατασκόπων, οι οποίοι έδρασαν στις ΗΠΑ τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, για λογαριασμό της κυβέρνησης Κάστρο.

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα βρεθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, όπως έγινε γνωστό, ο σπουδαίος κιθαρίστας Λι Ρανάλντο. Ο Αμερικανός μουσικός, «υπεύθυνος» για τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Sonic Youth, θα έχει αρχικά (8 μ.μ.) ανοικτή συζήτηση στον Πύργο των Βιβλίων, ενώ στη συνέχεια (9.30 μ.μ.) θα δώσει συναυλία στα Πανοραμικά Σκαλιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή