Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία σειρά τεσσάρων ξεχωριστών προβολών (13, 14, 20, 21/10) διοργανώνει προσεχώς ο «Δαναός», ο οποίος θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Ευρώπη, το όνειρο», της Αννέτας Παπαθανασίου (φωτ.) και του Αγγελου Κοβότσου. Οι δύο κινηματογραφιστές παρακολουθούν επί μία τριετία τις ζωές τριών εφήβων, οι οποίοι ζουν στην Πάτρα, στη Βιέννη και στη Στοκχόλμη αντιστοίχως. Μέσα από τις ιστορίες τους αναδύεται μια δυσοίωνη ευρωπαϊκή πραγματικότητα που σύντομα μπορεί να μετατραπεί σε όνειρο-εφιάλτη γι’ αυτούς που εκπατρίζονται για να επιβιώσουν βιολογικά και οικονομικά.

(…) Η πρώτη τηλεοπτική απόπειρα του σπουδαίου Ρίντλεϊ Σκοτ είναι γεγονός, με τον Αμερικανό σκηνοθέτη να μπαίνει επικεφαλής του πρότζεκτ «Raised by Wolves». Πρόκειται για σειρά επιστημονικής φαντασίας, η οποία έχει για πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι ανδροειδών που μεγαλώνει παιδιά ανθρώπων σε κάποιον μυστηριώδη, παρθένο πλανήτη. Στους συμπαραγωγούς συγκαταλέγεται και ο Ανταμ Κολμπρένερ («Prisoners»), ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο ίδιος ο Σκοτ.

(…) Ενα νέο τραγούδι στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου συνέθεσαν τα Υπόγεια Ρεύματα. Ο Γρηγόρης Κλιούμης και η παρέα του, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, προτιμούν να σχολιάσουν τη στάση του «Καλού Νοικοκύρη», όπως είναι και ο τίτλος του κομματιού, παρά να αναφερθούν στο ήδη εξαιρετικά φορτισμένο γεγονός. «Ο καλός νοικοκύρης/πρώτος ρίχνει τον λίθο/τον σηκώνει απ’ το χώμα/και σε στήνει στον τοίχο» αναφέρει ένα τετράστιχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή