Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο βιβλίο «Milkman» και στη συγγραφέα Αννα Μπερνς (φωτ.) απονεμήθηκε το φετινό βραβείο Μπούκερ που συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των περίπου 57.000 ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη συγγραφέα από τη Βόρεια Ιρλανδία που κερδίζει το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο, το οποίο αφηγείται μια ιστορία ενηλικίωσης σχετικά με τη σχέση μιας νεαρής κοπέλας με έναν παντρεμένο άνδρα. Η κριτική επιτροπή βρήκε το βιβλίο «απλώς καταπληκτικό». «Θα πληρώσω τα χρέη μου», είπε η συγγραφέας στο BBC και θα «ζήσω με όσα χρήματα απομείνουν».

(…) Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Χάρβεϊ Ουάινσταϊν (φωτ.) από τη Λουτσία Εβανς, τη μία από τις τρεις κύριες κατηγόρους του πρώην μεγάλου παραγωγού ταινιών του Χόλιγουντ. Ο δικηγόρος της Εβανς υποστηρίζει ότι η απόσυρση των κατηγοριών από την εισαγγελία του Μανχάταν είναι ένδειξη κακοδιαχείρισης της υπόθεσης της πελάτισσάς του, ενώ η πλευρά του Ουάινσταϊν υποστηρίζει ότι η ηθοποιός έλεγε ψέματα από την αρχή. Ο ίδιος ο παραγωγός έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

(…) Πολλοί τον έχουν δει αλλά λίγοι ξέρουν ποιος είναι. Ο ηθοποιός που έδωσε ζωή στο μεγάλο κίτρινο πουλί, τον Big Bird, της γνωστής παιδικής σειράς «Sesame Street» αποσύρεται έπειτα από 50 χρόνια με ξεκαρδιστικές ατάκες. Ο λόγος για τον Κάρολ Σπίνεϊ (φωτ.) που έπαιζε και τον χαρακτήρα τού Οσκαρ, ο οποίος στα 84 του χρόνια και έπειτα από τουλάχιστον 4.400 επεισόδια αποφάσισε να παραδώσει τη σκυτάλη σε νέους περφόρμερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή