NASA: Τουρίστες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με 35.000 δολάρια τη βραδιά

NASA: Τουρίστες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με 35.000 δολάρια τη βραδιά

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η NASA πρόκειται να επιτρέψει την επίσκεψη τουριστών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από το 2020, χρεώνοντας 35.000 δολάρια το βράδυ. 

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν δύο ιδιωτικές αποστολές προς τον διαστημικό σταθμό, απευθυνόμενες σε ιδιώτες τουρίστες ή σε εμπορικές επιχειρήσεις.

Θα υπάρχουν μέχρι δύο σύντομες ιδιωτικές αποστολές αστροναυτών ετησίως, δήλωσε ο Robyn Gatens, αναπληρωτής διευθυντής του Σταθμού. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA θα επιτρέπεται στους ιδιώτες αστροναύτες να παραμένουν στον σταθμό για διάστημα έως και 30 ημερών, ταξιδεύοντας σε αμερικανικά διαστημόπλοια.

Η NASA ανοίγει τις πόρτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού για εμπορικές ευκαιρίες, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών Jeff DeWit στη Νέα Υόρκη.

Η πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε σήμερα κινείται προς την κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης του Σταθμού.

Υπνεθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι τα δημόσια κεφάλαια για το σταθμό θα σταματήσουν σταδιακά έως το 2025. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή