Αγρια πτήση για το ελικόπτερο της NASA στον Αρη

Αγρια πτήση για το ελικόπτερο της NASA στον Αρη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα λάθος στον χρονισμό της πλοήγησης δημιούργησε μεγάλες δυσκολίες στο ελικόπτερο της ΝASA στον Αρη, προκαλώντας το πρώτο μεγάλο πρόβλημα στις εξερευνήσεις του στον κόκκινο πλανήτη.

Το πειραματικό ελικόπτερο με το όνομα «Ingenuity» κατάφερε τελικά να προσγειωθεί με ασφάλεια.

To πρόβλημα εμφανίστηκε για περίπου ένα λεπτό κατά την έκτη δοκιμαστική πτήση του ελικοπτέρου το Σάββατο και σε ύψος10 μέτρων.

 

Πολλές από τις φωτογραφίες που λαμβάνει αυτομάτως το σύστημα πλοήγησης που βρίσκεται εγκατεστημένο στο Ingenuity δεν έφτασαν ποτέ στο σύστημα παρακολούθησης με αποτέλεσμα το πλήρωμα που το καθοδηγεί να μη μπορούν να διαγνώσουν την ακρινή του θέση

Το Ingenuity άρχισε να κλυδωνίζεται ενώ παρουσίασε και προβλήματα ισχύος σύμφωνα με τον κύριο πιλότο – χειριστή του, Χάβαρντ Γκριπ.

Τελικά επιστρατεύθηκε το ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης προκειμένου το ελικόπτερο να διασωθεί που τελικά έτσι ακούμπησε ξανά στο έδαφος σε ακτίνα πέντε μέτρων από το αρχικό σημείο προσεδάφισης.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή