Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι είναι η έμβια ύλη

Θετικές Επιστήμες και Βιολογία

Στο ερώτημα που αφορά τις σχέσεις και τα σύνορα ανάμεσα στη βιολογία και τις άλλες «θετικές» ή «ανθρωπιστικές» επιστήμες θα επικεντρωθεί η διάλεξη «Τι είναι η έμβια ύλη;» του Alain Prochiantz, καθηγητή του Collège de France, στην έδρα μορφογενετικών διαδικασιών. Διοργανωτές είναι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με το Collège de France, τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα & το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Γνωστός για τα βιβλία εκλαΐκευσης που έχει γράψει, παράλληλα με το ερευνητικό του έργο, ο Γάλλος βιολόγος θα αναλύσει τις έννοιες της εξέλιξης και της ατομικότητας, υπό το φως μιας νέας ανάγνωσης του έργου πολλαπλών θεωρητικών της επιστήμης και φιλοσόφων της έμβιας ύλης.

​​ΠΟΥ: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΠΟΤΕ: 12 Φεβρουαρίου

www.megaron.gr

Μαθησιακές ευκαιρίες

Το ψηφιακό παιχνίδι στην εκπαίδευση

Δύο ομιλίες  (σήμερα και στις 15 Φεβρουαρίου), σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και μια κεντρική εκδήλωση στις 12 Φεβρουαρίου περιλαμβάνονται στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ευγενίδειο Ιδρυμα, με θέμα τις νέες μαθησιακές ευκαιρίες που δίνει η τεχνολογία και τα «σοβαρά παιχνίδια». Στόχος είναι καθηγητές, γονείς και παιδιά να γνωρίσουν από κοντά καινούργιες ψυχαγωγικές εφαρμογές με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς και εργαλεία για την ανάπτυξή τους. Η κεντρική εκδήλωση έχει τίτλο «Το ψηφιακό παιχνίδι στην εκπαίδευση: Σχεδίαση, δημιουργία και χρήση».

​​ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου

ΠΟΤΕ: 12 Φεβρουαρίου

www.eugenfound.edu.gr

Ομιλία

Σκέφτονται τα κύτταρα;

Στη βιολογία και στο ερώτημα «Σκέφτονται τα κύτταρα;» είναι αφιερωμένη η ομιλία του Cafe Scientifique, της σειράς επιστημονικών διαλέξεων, που δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να ενημερωθεί για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσει τους ερευνητές που ασχολούνται με αυτά. Για τη διάλεξη του Φεβρουαρίου, προσκεκλημένος είναι ο Λεωνίδας Αλεξόπουλος, επίκουρος καθηγητής από το Εργαστήριο Εμβιομηχανικής και Συστημικής Βιολογίας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

​​ΠΟΥ: Καφέ «Αστυ 68»

ΠΟΤΕ: 18 Φεβρουαρίου

www.cafescientifique.org

Για αριστούχους

Η σύγχρονη Φυσική

Η Πάτρα είναι ο επόμενος σταθμός της εκδήλωσης «Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική και η Φυσική μαγεύει», που διοργανώνει η Ενωση Ελλήνων Φυσικών. Η εκδήλωση δίνει την ευκαιρία σε αριστούχους μαθητές (Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου) να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, ώστε να κατανοήσουν σε βάθος θέματα σύγχρονης φυσικής.

​​ΠΟΥ: Ξενοδοχείο «Αστέρας» (Πάτρα)

ΠΟΤΕ: 15 Φεβρουαρίου

www.eef.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή