Επιστήμη και Τεχνολογία ως αντικείμενα δημοσιογραφικής έρευνας από το ΑΠΘ και το CERN

Επιστήμη και Τεχνολογία ως αντικείμενα δημοσιογραφικής έρευνας από το ΑΠΘ και το CERN

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

   Άνοιγμα στην κοινωνία επιδιώκοντας να φέρει πιο κοντά τη δημοσιογραφική κοινότητα με το χώρο της Επιστήμης, επιχειρεί η Σχολή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Προσωπικότητες από το χώρο της Δημοσιογραφίας και της Επιστήμης θα προσπαθήσουν να στήσουν «γέφυρες» επικοινωνίας και συνεργασίας στη διάρκεια ενός διήμερου συνεδρίου που διοργανώνει αύριο και μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το CERN και το δήμο Θεσσαλονίκης, όπως επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας, Γρηγόρης Πασχαλίδης.

«Σύμφωνα με την τελευταία σχετική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, καταγράφεται έλλειμμα στην ενημέρωση αναφορικά με επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα στη χώρα μας», σημείωσε ο κ.Πασχαλίδης και επεσήμανε: «Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογοι δημοσιογράφοι που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Απλώς, είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο».

«Θεωρούμε ότι είναι μια εποχή ακμής και όχι παρακμής. Οι δημοσιογράφοι δεν είχαν ποτέ τόσα μέσα να πουν την ιστορία τους και να την πουν με τρόπο συναρπαστικό», πρόσθεσε.

Ενδεικτικό του έντονου ενδιαφέροντος που δείχνει η Σχολή Δημοσιογραφίας για τις νέες τεχνολογίες και τα Νέα Μέσα είναι και η συνεργασία που αναπτύσσει με το CERN, όπου οι απόφοιτοι της Σχολής θα έχουν την ευκαιρία εφεξής να πραγματοποιούν εκεί πρακτική άσκηση.

Το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Μέσα και έξω από το εργαστήριο: Επιστήμη και τεχνολογία στη δημόσια σφαίρα», που πραγματοποιείται 14 και 15 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη έχει ως στόχο να έρθουν σε επαφή προσωπικότητες από το χώρος της Επιστήμης και της Δημοσιογραφίας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή της Σχολής Δημοσιογραφίας, Χρήστο Φραγκονικολόπουλο, σκοπός του συνεδρίου είναι μεταξύ άλλων, να αναδειχθούν όλα τα θέματα που αφορούν το πεδίο της επιστημονικής δημοσιογραφίας, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διάχυση των επιστημονικών και τεχνολογικών πληροφοριών, ακόμη και ζητήματα διαπλοκής με τα ΜΜΕ και συμφερόντων που μπορεί να υπάρχουν.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ., της Ελληνικής Ένωσης Δημοσιογράφων, Συγγραφέων & Επικοινωνιολόγων Επιστήμης (Science View) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσιογράφων Επιστήμης (EUSJA).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή