Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Famelab

Εως 31 Μαρτίου η διορία συμμετοχής

Την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η διορία συμμετοχής στο φετινό Famelab, τον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό επικοινωνίας της επιστήμης. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το The Hub Events, ενώ απευθύνεται σε νέους άνω των 18 ετών, φοιτητές ή απόφοιτους σχολών θετικών επιστημών και τεχνολογίας, οι οποίοι μπορούν να μοιραστούν με το ευρύ κοινό το πάθος τους για την επιστήμη και την τεχνολογία. Παρουσιάζοντας μέσα σε 3 λεπτά ένα επιστημονικό θέμα που θα διαλέξουν οι ίδιοι, οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή με βάση τη σαφήνεια και την πρωτοτυπία της παρουσίασής τους. Μέσα από τον προκριματικό γύρο και τον τελικό του Famelab, θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής που θα κερδίσει ένα ταξίδι στο Επιστημονικό Φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Famelab International 2014.

​​ΠΟΤΕ: 31 Μαρτίου (για τη δήλωση συμμετοχής)

www.britishcouncil.gr

ΕΚΘΕΣΗ

Συνεχίζεται το γαστρονομικό μυστήριο

Συνεχίζεται στο Ευγενίδειο Ιδρυμα η επιστημονική περιήγηση στον κόσμο των ρευστών, των ποτών και των φαγητών, μέσα από δραστηριότητες και πειράματα που έχει ετοιμάσει η Διαδραστική Εκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Η ενότητα έχει τίτλο «H Επιστήμη από το ποτήρι… στον δοκιμαστικό σωλήνα», προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να λύσουν ένα γαστρονομικό μυστήριο χρησιμοποιώντας εργαστηριακό εξοπλισμό και να δουν από πρώτο χέρι υγρά που μαγνητίζονται ή λειτουργούν σαν ρολόγια. Μέσα από τη διαδραστική αφήγηση, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν πώς τα ποτά επηρέασαν την εξέλιξη της επιστήμης, αλλά και την ιστορία της ανθρωπότητας.

​​ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου

ΠΟΤΕ: Εως 20 Ιουλίου (Κάθε Σάββατο και Κυριακή)

www.eugenfound.edu.gr

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ενθάρρυνση νεανικής επιχειρηματικότητας

Χρηματικά έπαθλα 25.000 ευρώ, όπως και φιλοξενία και mentoring στους κορυφαίους συνεργατικούς χώρους στη χώρα μας προβλέπει για τους νικητές ο «ideatree», ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), για να ενθαρρύνει τη νεανική επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι 18-35 ετών και νομικά πρόσωπα, που μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις επιχειρηματικές τους προτάσεις έως τις 30 Απριλίου στο σάιτ του «ideatree» (www.ideatree.gr).

​​ΠΟΤΕ: Εως 30 Απριλίου (για την υποβολή συμμετοχής)

www.ideatree.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή