Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ανίχνευση πυρκαγιών

Ακόμη μία παράλληλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στο πλαίσιο της έκθεσης «Η κατάκτηση του Διαστήματος» του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που φιλοξενείται στο κέντρο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια διάλεξη για την αξιοποίηση του Διαστήματος στην ανίχνευση δασικών πυρκαγιών, με ομιλητή τον κ. Χαράλαμπο Κοντοέ, διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ειδικός σε θέματα δορυφορικής τηλεπισκόπησης της Γης, ο κ. Κοντοές θα εξηγήσει με ποιον τρόπο η εντυπωσιακή πρόοδος στην τεχνολογία των δορυφόρων ανοίγει τον δρόμο για τον εντοπισμό των δασικών πυρκαγιών σχεδόν αμέσως μόλις εκδηλωθούν. Μετά το τέλος της ομιλίας, θα ακολουθήσει συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα του «Ελληνικού Κόσμου» και στη συνέχεια, βραδιά αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ενωσης. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και η είσοδος είναι ελεύθερη.

​​ΠΟΥ: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

ΠΟΤΕ: 9 Μαΐου

www.hellenic-cosmos.gr

Τεχνοπολη

Επιστήμη και καινοτομία

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην «Τεχνόπολη», με ομιλίες, διαδραστικά εκθέματα και θεατρικές παραστάσεις που αποκρυπτογραφούν μικρά και μεγάλα «μυστήρια» της καθημερινότητας, χρησιμοποιώντας σαν όπλο την επιστήμη. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μια πρωινή ζώνη με πειράματα και άλλες δραστηριότητες για παιδιά, μεσημεριανές προβολές επιστημονικών ντοκιμαντέρ για νέους και, στην απογευματινή ζώνη, ομιλίες και θεματικές συζητήσεις. Σήμερα, επίσης, θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του φετινού «Famelab», του διαγωνισμού επιστημονικής αφήγησης, για την ανάδειξη του νικητή ο οποίος θα εκπροσωπήσει το καλοκαίρι τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό στο Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham. Διοργανωτές είναι το Βρετανικό Συμβούλιο και η Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo, σε συνεργασία με αρκετούς ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς. Η τιμή του ολοήμερου εισιτηρίου είναι 5 ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 6 ετών.

​​ΠΟΥ: «Τεχνόπολις» (Γκάζι)

ΠΟΤΕ: 3 & 4 Μαΐου

www.britishcouncil.gr

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το σχολείο του αύριο

Ο καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Pasi Sahlberg και ο Γιώργος Τσιάκαλος, ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής από το ΑΠΘ, είναι οι ομιλητές της εκδήλωσης «Το σχολείο του αύριο – μια ανάγκη του σήμερα», που θα λάβει χώρα στις 6 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

​​ΠΟΥ: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

ΠΟΤΕ: 6 Μαΐου

www.sgt.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή