Ο ύπνος με φως… παχαίνει

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κακιά συνήθεια να κοιμάστε με αναμμένο το φως μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την καλλίγραμμη σιλουέτα σας, λένε Βρετανοί ερευνητές. Ομάδα του Ινστιτούτου Αντικαρκινικής Ερευνας διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είχαν μεγαλύτερη περιφέρεια αν κατά τη διάρκεια της νύχτας το υπνοδωμάτιό τους ήταν σχετικά φωτεινό, τόσο, ώστε κάποιος να μπορεί να δει με ευκολία αλλά όχι να διαβάσει. Ωστόσο, όπως παραδέχονται οι ερευνητές, δεν έχουν ακόμα συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία που να στηρίζουν τη θεωρία τους, τέτοια που να μπορούν να συστήσουν στους ενδιαφερόμενους να… σβήνουν τα φώτα.

Ο καθηγητής Αντονι Σβέρντλοου επισημαίνει ότι υπάρχει σαφής σχέση ανάμεσα στο φωτεινό δωμάτιο κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου και στο υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία. Μια πιθανή ερμηνεία είναι ότι το φως αποσυντονίζει το βιολογικό ρολόι καθυστερώντας την παραγωγή της ορμόνης του ύπνου, της μελατονίνης, επηρεάζοντας τελικά τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός μεταβολίζει το φαγητό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή