Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η «Βραδιά του Ερευνητή»

Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιεί η φετινή «Βραδιά του Ερευνητή», η γιορτή της επιστήμης που κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές και το έργο τους, αλλά και να πάρουν μια γεύση από την καθημερινότητα στο εργαστήριο. Φέτος, στις 300 ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στη γιορτή συγκαταλέγονται και η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λάρισα, η Κόρινθος, η Πύλος, η Ρόδος, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, με εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από τις έξι το απόγευμα και θα κρατήσουν μέχρι τα μεσάνυχτα. Στην Αθήνα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει προγραμματίσει στο Κτίριο Αβέρωφ της Πατησίων ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων, διεξαγωγή πειραμάτων και καλλιτεχνικά δρώμενα. Για την ίδια ημέρα, ο «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή έχει ετοιμάσει πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα, ένα κινητό πλανητάριο, αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια, ζωντανή σύνδεση με το CERN και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπως και μία συναυλία.

​​ΠΟΥ: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθος, Πύλος, Ρόδος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο

ΠΟΤΕ: 26 Σεπτεμβρίου

www.rengreece.gr

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στα χνάρια…της ζωής

Σε μια επιστημονική περιήγηση… στα χνάρια της ζωής προσκαλεί η Διαδραστική Εκθεση στο Ιδρυμα Ευγενίδου, με δραστηριότητες που «ταξιδεύουν» τους επισκέπτες στον κόσμο της παλαιοντολογίας και της διαδικασίας δημιουργίας των απολιθωμάτων, την οποία στο τέλος θα «αντιγράψουν» για να φτιάξουν το δικό τους αποτύπωμα. Για το απόγευμα, η έκθεση έχει ετοιμάσει ένα παιχνίδι για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες, που δείχνει με ποιον τρόπο λειτουργεί η φυσική επιλογή και πώς αυτή συνδέεται με την επιβίωση των βιολογικών ειδών.

​​ΠΟΥ: Ευγενίδειο Ιδρυμα

ΠΟΤΕ: Εως 19 Οκτωβρίου (Κάθε Σάββατο & Κυριακή)

www.eugenfound.edu.gr

TEDxAcademy 2014

Με κορυφαίους επιστήμονες

«Το μέλλον που μοιραζόμαστε» είναι το θέμα του TEDxAcademy 2014, προσκαλώντας το κοινό σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με ομιλητές στους οποίους περιλαμβάνονται διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες και ειδικοί στην τεχνολογία. Ετσι, στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Περικλής Παπαδόπουλος, ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ Daniel Gilbert, ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Πόσνταμ Αλέξανδρος Κρητικός και η σύμβουλος Ασφαλείας Κυβερνοχώρου Keren Elazari. Η γενική είσοδος κοστίζει 50 ευρώ.

​​ΠΟΥ: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΠΟΤΕ: 27 Σεπτεμβρίου

www.tedxacademy.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή