“Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από τo Θέατρο‏”

“Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από τo Θέατρο‏”

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Science View διοργανώνει μία νέα, πρωτοποριακή δράση σε συνεργασία με το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Μαθαίνοντας την Eπιστήμη μέσα από το Θέατρο».

Πριν από το επόμενο Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης που θα διοργανωθεί την άνοιξη του 2016, η Science View συνεχίζει τις εκαπιδευτικές της δράσεις με το «Μαθαίνοντας την Eπιστήμη μέσα από το Θέατρο». Στη συγκεκριμένη δράση μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από την ύλη που διδάσκονται στα σχολεία.

Η δράση αφορά σε σχολεία της Αττικής. Οι μαθητές θα δραματοποιήσουν όσα διδάσκονται στο σχολείο, μέσα από ένα μη δεσμευτικό σενάριο με τον τίτλο «Παράλληλοι κόσμοι», το οποίο περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες/πράξεις και αφορά τα επιστημονικά πεδία της Βιολογίας, της Αστρονομίας και της Φυσικής.

Θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας (σεναριογράφοι, ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, σχεδιαστές σκηνικών και κουστουμιών, παραγωγοί βίντεο) οι οποίες θα έχουν πρόσβαση σε  επαγγελματική καθοδήγηση (σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σεναριογράφους, μουσικούς). Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε παραπάνω από μια ομάδες, βάσει των ενδιαφερόντων τους.

Τουλάχιστον ένας εκπαιδευτικός ανά σχολείο θα είναι υπεύθυνος για το συντονισμό των εργασιών. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενσωματώσουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα αντίστοιχα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος (Φυσική, Αστρονομία, Μουσική, Βιολογία, Καλλιτεχνικά) ως υλοποίηση project και σε εκπαιδευτικούς ομίλους που πραγματοποιούνται στο σχολείο τους (θεατρικό παιχνίδι, μουσική, κλπ.).

Οι μαθητές θα ανεβάσουν την παράσταση στην Αθήνα -σε χώρο ο οποίος θα ανακοινωθεί προσεχώς- τον Απρίλιο 2015, όπου θα υπάρχει και επιτροπή αξιολόγησης από ειδικούς (ακαδημαϊκούς, καθηγητές φυσικών επιστημών, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς). Οι μαθητές που θα επιλεγούν βάσει ατομικής απόδοσης του κάθε ρόλου θα προετοιμάσουν και θα πραγματοποιήσουν μια κοινή παράσταση που θα περιλαμβάνει όλες τις πράξεις σε δημόσιο χώρο στην Αθήνα για το ευρύ κοινό εντός του Ιουλίου 2015.

Οι ίδιοι μαθητές θα πραγματοποιήσουν μια επιπλέον παράσταση στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του ευρωπαϊκού έργου CREAT-IT εντός του Οκτωβρίου 2015 τόσο για τους συνέδρους όσο και για το ευρύ κοινό. Τέλος, 3-4 μαθητές θα επιλεγούν ώστε να συμμετέχουν στο Διεθνές Συνέδριο «Science & You» που θα διεξαχθεί στο Nancy της Γαλλίας, 1-6 Ιουνίου του 2015. Εκεί θα παρουσιάσουν σύντομο απόσπασμα του έργου.

Η δράση στηρίζεται στο παιδαγωγικό πλαίσιο που αναπτύχθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CREAT-IT (www.creatit-project.eu), το οποίο και υποστηρίζει το project.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στο site http://lstt.weebly.com/ περισσότερες πληροφορίες, χρήσιμο υλικό, καθώς και φόρμα συμμετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή