ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Συνέδριο για την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

synedrio-gia-tin-diatarachi-elleimmatikis-prosochis-kai-yperkinitikotitas-2048680

Η διάγνωση και διαχείριση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μία από τις πιο συχνές νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Αφορά το 57% του μαθητικού πληθυσμού και περίπου το 4% των ενηλίκων. Eως πρόσφατα ανήκε αποκλειστικώς στον τομέα της παιδοψυχιατρικής, αφήνοντας έτσι ακάλυπτους τους ενήλικες. Τα συμπτώματά της εκφράζονται από την παιδική ηλικία και αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, η ΔΕΠΥ περνάει στην ενήλικη ζωή.

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο 9,84 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων διακεκριμένοι επιστήμονες από ΗΠΑ και Ευρώπη θα παρουσιάσουν θέματα και εργαστήρια που απευθύνονται σε γονείς, επιστήμονες ψυχικής υγείας, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς ειδικής και γενικής εκπαίδευσης και ενήλικες με ΔΕΠΥ.

Μεταξύ των εισηγητών είναι ο Dr. Thomas E. Brown, κορυφαίος κλινικός ψυχολόγος, καθηγητής της ψυχιατρικής σχολής στο Yale University School of Medicine, ερευνητής και συγγραφέας σημαντικών βιβλίων για τη ΔΕΠΥ που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ, ADHD HELLAS, υπό την αιγίδα της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Yγείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Δήμου Αθηναίων, και με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Γενική είσοδος 50 ευρώ (30 ευρώ μέχρι 10/10/14) και 20 ευρώ για φοιτητές και οικονομικά ενήμερα μέλη του ADHD HELLAS.