Το αλκοόλ ενισχύει την ανδρική γονιμότητα

Το αλκοόλ ενισχύει την ανδρική γονιμότητα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίναι γνωστό ότι η υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών δεν βοηθάει την ανδρική επίδοση στο κρεβάτι, αλλά τώρα οι επιστήμονες λένε ότι ένα ποτήρι μπίρας ή κρασιού μπορεί και να βελτιώσει την ανδρική γονιμότητα. Δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent αναφέρει ότι ο καφές και τα διάφορα καφεϊνούχα αναψυκτικά κάνουν τους άνδρες λιγότερο γόνιμους, ενώ μια άλλη μελέτη υποδεικνύει ότι η κατανάλωση κρέατος βελτιώνει την πυκνότητα των σπερματοζωαρίων συγκριτικά πάντα με την κατανάλωση χορτοφαγικής δίαιτας.

Ολα αυτά τα άκρως ενδιαφέροντα για την ανδρική γονιμότητα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 70ού ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στη Χονολουλού της Χαβάης. Οι ερευνητές του ιατρικού κέντρου του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, στη Νέα Υόρκη, μελέτησαν 753 άνδρες που υποβλήθηκαν σε διάφορες θεραπείες γονιμότητας κατά την περίοδο 2003 έως 2011 και τους ζητήσαν να αποκαλύψουν πόσο πίνουν και πόσο καπνίζουν. Περίπου το 73% των ερωτηθέντων έπινε οινοπνευματώδη, ενώ το 16% κάπνιζε. Κόντρα στην κυρίαρχη άποψη, όσοι έπιναν ανέφεραν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία. Ωστόσο, δεν είχαν όλα τα ποτά τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ακόμα, το 8,4% των καπνιστών είχε ήπια ώς σοβαρά προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και εξέφραζε μικρότερη ικανοποίηση από το σεξ συγκριτικά με αυτούς που δεν κάπνιζαν.

Ο πολύς καφές βλάπτει

Ανάμεσα στο 2007 και το 2011, άνδρες που υποβλήθηκαν σε θεραπείες υποβοηθούμενης γονιμότητας στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης αποκαλύψαν ποια ήταν η συνηθισμένη τους διατροφή. Οπως αποκαλύφθηκε, οι άνδρες που έπιναν πολλούς καφέδες (265 μιλιγκράμ ημερησίως) είχαν τις μισές πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί συγκριτικά με αυτούς που κατανάλωναν λιγότερα από 88 μιλιγκράμ καφεΐνης ημερησίως.

Σε άλλη μελέτη οι χορτοφάγοι είχαν χειρότερη ποιότητα σπέρματος και τα σπερματοζωάριά τους είχαν μικρότερη κινητικότητα συγκριτικά με αυτούς που κατανάλωναν κρέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή