Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑ ΠΡΩΤΑ PC

Επιστροφή στον Spectrum…

Η εξέλιξη των υπολογιστών «παρελαύνει» στην έκθεση ComputeRevolution, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στο Κέντρο Επιστημών «Νόησις» στη Θεσσαλονίκη. Στη ComputeRevolution ο επισκέπτης θα θυμηθεί (ή θα ανακαλύψει αν είναι αρκετά νέος) ορισμένα από τα πιο διάσημα οικιακά μοντέλα που είχαν μεγάλη απήχηση και στο ελληνικό κοινό, όπως ο Spectrum και ο Commodore, αλλά και παιχνιδοκονσόλες οι οποίες έγραψαν ιστορία στον χώρο του gaming. Παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία να δει μερικές από τις πρώτες διαφημίσεις για καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα και να ξεφυλλίσει παλιά τεύχη από αντιπροσωπευτικούς τίτλους ελληνικών περιοδικών τεχνολογίας, όπως Pixel, PC Master και User. Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζει ο τεράστιος ΙΒΜ 1620, με μέγεθος δύο δωματίων, ο οποίος είναι ο πρώτος υπολογιστής που ήρθε στη Βόρεια Ελλάδα. Το εισιτήριο στην ComputeRevolution είναι 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, εκπαιδευτικών, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας) και 2 ευρώ (ΑμεΑ).

​​ΠΟΥ: Κέντρο «Νόησις» (Θεσσαλονίκη)

ΠΟΤΕ: Εως 31 Μαρτίου

www.noesis.edu.gr

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Ο μαγεμένος ύφαλος

Ενα αλληγορικό παραμύθι για την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης ενέταξε από τις αρχές Δεκεμβρίου το Ευγενίδειο Ιδρυμα στο πρόγραμμα προβολών του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου. Ο λόγος για τον «Μαγεμένο ύφαλο Kaluoka Hina», μια εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση, με γραφικά που θα καθηλώσουν μικρούς και μεγάλους, «μεταφέροντάς» τους στον βυθό των ωκεανών. Η ταινία απευθύνεται σε ενηλίκους και παιδιά άνω των 5 ετών, εξηγώντας τους με τρόπο απλό και διασκεδαστικό φαινόμενα όπως η παλίρροια και ο βιοφωσφορισμός, ενώ για τη μεταγλώττισή της «δανείστηκε» τις φωνές γνωστών Ελλήνων ηθοποιών. Πρωταγωνιστές είναι δύο μικρά ψάρια που ζουν στον μαγεμένο ύφαλο και πρέπει να λύσουν έναν πανάρχαιο θρύλο. Η τιμή του εισιτηρίου για το Πλανητάριο είναι 6 ευρώ για τους ενηλίκους και 4 ευρώ για τα παιδιά.

​​ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου

www.eugenfound.edu.gr

GAMING FESTIVAL

Τα νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Μέχρι τις 11 Ιανουαρίου θα διαρκέσει το φετινό, τρίτο κατά σειρά, Gaming Festival, δίνοντας τη δυνατότητα στους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών να δουν από κοντά ό,τι πιο εξελιγμένο έχει να τους προσφέρει σήμερα η τεχνολογία – από τις παιχνιδοκονσόλες τελευταίας «γενιάς» και τα αξεσουάρ που τις υποστηρίζουν μέχρι μόνιτορ με προδιαγραφές ειδικά για την προβολή ηλεκτρονικών παιχνιδιών και τους πιο πρόσφατους τίτλους βιντεογκέιμ για όλες τις πλατφόρμες. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Gaming Festival θα γίνουν κληρώσεις με πλούσια δώρα, ενώ έχουν προγραμματιστεί αρκετά τουρνουά.

​​ΠΟΥ: The Mall Athens

ΠΟΤΕ: Εως 11 Ιανουαρίου

www.gamingfestival.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή