ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

protaseis-gia-to-dekapenthimero-poy-erchetai-2067416

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Για μαθητές Δημοτικού

Την ευκαιρία να πάρουν μια «γεύση» από τα αινίγματα που προσπαθούν να λύσουν οι φυσικοί, αλλά και τις μεθόδους που αξιοποιούν γι’ αυτόν τον λόγο, δίνει στους μαθητές Δημοτικού η Ενωση Ελλήνων Φυσικών, μέσα από την εκδήλωση που θα διοργανώσει στις 14 Φεβρουαρίου 2015 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με τίτλο «Η Φυσική Μαγεύει» και ομιλητές διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές, αλλά και τον επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσιο Σιμόπουλο, η ημερίδα φιλοδοξεί να φέρει τους μαθητές σε επαφή με σύγχρονα θέματα της φυσικής, ώστε να τα κατανοήσουν σε βάθος. Το κόστος είναι 5 ευρώ, ενώ η διορία για τη δήλωση συμμετοχής λήγει στις 10 Φεβρουαρίου.
​​ΠΟΥ: Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών
ΠΟΤΕ: 14 Φεβρουαρίου
http://eef.gr

FameLab
Αναζήτηση νέων ταλέντων

Νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης θα αναδείξει για μία ακόμη χρονιά ο διαγωνισμός FameLab, προσκαλώντας όσους έχουν σπουδάσει στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας να παρουσιάσουν μπροστά σε κοινό, και σε μόλις 3 λεπτά, ένα θέμα με πρωτότυπο και περιεκτικό τρόπο. Το FameLab πραγματοποιείται για ένατη φορά από το Βρετανικό Συμβούλιο, φέτος σε συνεργασία με το Hub Science και την υποστήριξη της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών και του Openscience.gr. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει με τους δύο προκριματικούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις 2 και 3 Μαρτίου αντίστοιχα, από τους οποίους θα προκύψουν οι 10 φιναλίστ για τον μεγάλο τελικό. Ο νικητής του τελικού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό International FameLab 2015, στο Cheltenham Festival στη Βρετανία. Για να πάρει κανείς μέρος στο Famelab, θα πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών και να δηλώσει συμμετοχή έως τις 28 Φεβρουαρίου.
​​ΠΟΤΕ: Εως 28 Φεβρουαρίου (για τη δήλωση συμμετοχής)
www.britishcouncil.gr

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Η χρήση νέων τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία είναι το θέμα του Πανελληνίου Διαγωνισμού για Εκπαιδευτικούς, που διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο με τη στήριξη της Microsoft Ελλάς. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ή σκοπεύουν να δημιουργήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word και Excel ή άλλα εργαλεία της Microsoft. Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέσω της πλατφόρμας www.pilnetwork.com της Microsoft, με την προθεσμία να λήγει στις 2 Μαρτίου. Οι τρεις πληρέστερες δράσεις θα αναδειχθούν σε εκδήλωση στις 21 Μαρτίου, κερδίζοντας βραβεία τεχνολογίας.
​​ΠΟΤΕ: Μέχρι 2 Μαρτίου (για την υποβολή συμμετοχής)
www.britishcouncil.gr