Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Δεύτερο Athens Science Festival

Η επιστήμη θα γίνει ακόμη μία φορά πρωταγωνιστής στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 17 έως τις 22 Mαρτίου, με τη διοργάνωση του δεύτερου Athens Science Festival. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Innovathens και το Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Για έξι ημέρες, μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ομιλίες Ελλήνων αστροφυσικών, κλιματολόγων, γιατρών, αλλά και ειδικών στην ιστορία και τη φιλοσοφία της επιστήμης. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, έχουν επίσης προγραμματισθεί παιδικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, προβολές ντοκιμαντέρ, θεατρικές παραστάσεις και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας.

ΠΟΥ: Τεχνόπολη (Γκάζι)

ΠΟΤΕ: 17-22 Mαρτίου

www.athens-science-festival.gr

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Διεθνές Ετος Φωτός στο Ευγενίδειο

Ενα αφιέρωμα στο Διεθνές Ετος Φωτός έχει ετοιμάσει η Διαδραστική Εκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, με δραστηριότητες που γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Ευγενίδειο Ιδρυμα. Με απόφαση της Unesco και τη συμμετοχή της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, το φως θα «εορτασθεί» καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015 με εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες θα αναδείξουν τις επιστημονικές ανακαλύψεις που έγιναν με σκοπό να εξηγηθεί η συμπεριφορά του, αλλά και τις τεχνολογίες που βασίζονται στο φως και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Στη Διαδραστική Εκθεση έχει προγραμματιστεί επίδειξη πειραμάτων για το φως και τις οπτικές ψευδαισθήσεις, εργαστήρια για παιδιά, διαδραστική αφήγηση, καθώς και μια έκθεση.

ΠΟΥ: Ευγενίδειο Ιδρυμα

ΠΟΤΕ: Κάθε Σάββατο & Κυριακή, έως τις 31 Μαΐου

www.eugenfound.edu.gr

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΙΟΥΝΙΟ

Εκθεση για εξέλιξη των υπολογιστών

Παράταση μέχρι τον Ιούνιο πήρε η ComputeRevolution, η έκθεση για την εξέλιξη των υπολογιστών στο Κέντρο Επιστημών «Νόησις» στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από εκθέματα όπως οι οικιακοί Spectrum και Commodore, αλλά και ο γιγάντιος ΙΒΜ 1620, ο πρώτος υπολογιστής που ήρθε στη Βόρεια Ελλάδα και είχε μέγεθος δύο δωματίων, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη «διαδρομή» των κομπιούτερ στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Η έκθεση «αφηγείται» επίσης την ιστορία των παιχνιδομηχανών, δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς στιγμιότυπα ή και να παίξει μερικά από τα δημοφιλέστερα βιντεογκέιμ του προηγούμενου αιώνα.

ΠΟΥ: Κέντρο «Νόησις»

ΠΟΤΕ: Εως 30 Ιουνίου

www.noesis.edu.grhttp://www.noesis.edu.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή