Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαγωνισμός για μαθητές

Τον ρόλο των δημοσιογράφων που «εξερευνούν» τον κόσμο της νανοτεχνολογίας μπορούν να πάρουν ομάδες νέων 11-18 ετών, παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνουν το ευρωπαϊκό πρότζεκτ NanoDiode και η Ευρωπαϊκή Ενωση των Συνδέσμων Δημοσιογράφων Επιστήμης (EUSJA). Οι μαθητές θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα βίντεο διάρκειας 2-10 λεπτών, με συνεντεύξεις από απλούς ανθρώπους και επιστήμονες σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγει η νανοτεχνολογία, αλλά και τους πιθανούς κινδύνους που θα χρειαστεί να αποφευχθούν. Το οπτικοακουστικό υλικό θα πρέπει να είναι στα αγγλικά, προαιρετικά με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ η προθεσμία υποβολής του λήγει στις 15 Δεκεμβρίου 2015. Τα βίντεο θα αναρτηθούν στη σελίδα του NanoDiode στο Facebook, ώστε το κοινό να συμμετάσχει μαζί με την κριτική επιτροπή στην επιλογή των 5 καλύτερων. Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα εργαστήριο νανοτεχνολογίας της Ευρώπης, το οποίο θα ανακοινωθεί μετά το καλοκαίρι.

​​ΠΟΤΕ: Εως 15 Δεκεμβρίου (για την υποβολή)

www.scienceview.gr

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η μαγεία της Φυσικής

Η Μεσσήνη είναι ο επόμενος «σταθμός» των Θερινών Σχολείων που πραγματοποιεί και το φετινό καλοκαίρι η Ενωση Ελλήνων Φυσικών, για μαθητές Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, αλλά και όλων των τάξεων Λυκείου. Σκοπός της Ενωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να «γνωρίσουν» από κοντά σημαντικές έννοιες της Φυσικής, μέσα από πειράματα και παρουσιάσεις πανεπιστημιακών καθηγητών. Το πρόγραμμα του σχολείου θα αποτελείται από δύο διαλέξεις καθημερινά, με θέματα από τη Μηχανική, τον Ηλεκτρομαγνητισμό, την Κοσμολογία, την Κβαντική Φυσική και τη Σχετικότητα. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι ο βαθμός προαγωγής του μαθητή να είναι μεγαλύτερος από 17 ή η καλή κατάταξή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής του 2015. Το κόστος είναι 200 ευρώ, περιλαμβάνοντας μετακίνηση, διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης.

​​ΠΟΥ: Μεσσήνη

ΠΟΤΕ: 27 Ιουλίου – 1 Αυγούστου

http://eef.gr

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

Εργων τέχνης και μνημείων

Η τρισδιάστατη απεικόνιση, η δημιουργία βάσεων δεδομένων και η ψηφιακή αρχαιολογία είναι μερικοί από τους τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί το Θερινό Σχολείο «Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Πολιτισμική Κληρονομιά και τον Τουρισμό». Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στους Δελφούς, από τις 30 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου. Με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το Σχολείο θα προσφέρει επίσης στους συμμετέχοντες φοιτητές την ευκαιρία να εξοικειωθούν με πρακτικές εφαρμογές ψηφιοποίησης μνημείων και έργων τέχνης.

​​ΠΟΥ: Δελφοί

ΠΟΤΕ: 30 Ιουλίου – 1 Αυγούστου

https://digarch2015.pns.aegean.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή