Λιγότερο σεξουαλικά δραστήριοι οι έφηβοι

Λιγότερο σεξουαλικά δραστήριοι οι έφηβοι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερο σεξουαλικά δραστήριοι, σε σχέση με τους εφήβους των τελών της δεκαετίας του 1980, είναι σήμερα οι Αμερικανοί έφηβοι, όπως διαπιστώνει έρευνα του Εθνικού Κέντρου για τη Στατιστική Υγείας, η οποία δόθηκε εχθές στη δημοσιότητα, με τίτλο National Survey of Family Growth. Η έρευνα μελετά δεδομένα από τη χρονική περίοδο 1988-2013 σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα, τη χρήση μεθόδων αντισύλληψης και την τεκνοποίηση κατά τη διάρκεια της εφηβείας, στις ηλικίες 15-19 ετών, σε εθνικό επίπεδο. Οπως υποδεικνύεται, το 1988 το 60% των έφηβων αγοριών και το 51% των συνομήλικων κοριτσιών ήταν σεξουαλικά δραστήρια. Αντίθετα, την περίοδο 2011-2013, το 44% των κοριτσιών και το 47% των αγοριών ηλικίας 15-19 ετών είχαν ξεκινήσει τη σεξουαλική τους ζωή.

Το μικρότερο ποσοστό σεξουαλικής δραστηριότητας των κοριτσιών παρατηρήθηκε την περίοδο 2006-2010, καθώς μόλις το 43% απάντησε θετικά στο ερώτημα εάν είχε τουλάχιστον μία σεξουαλική επαφή έως τότε.

Για τα αγόρια, το χαμηλότερο ποσοστό παρατηρήθηκε το 2002 (46%). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα 15χρονα αγόρια και κορίτσια απαντούσαν σε μικρότερο ποσοστό ότι είχαν ήδη συνάψει σεξουαλικές σχέσεις (15%). Η σεξουαλική δραστηριότητα γίνεται εντονότερη όσο οι έφηβοι μεγαλώνουν. Τα μειωμένα ποσοστά συμπίπτουν και με τη συχνότητα των εφηβικών εγκυμοσύνων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή