ΕΠΙΣΤΗΜΗ

10ήμερο δράσεων Παγκοσμίου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου στις 12-21 Μαΐου

10ήμερο δράσεων Παγκοσμίου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου στις 12-21 Μαΐου

Ο υπερδραστήριος και καινοτομικός Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (WHBA), ο οποίος έχει παγκόσμια ακτινοβολία και συναπαρτίζεται από διακεκριμένους συμπατριώτες μας επιστήμονες στα πεδία των επιστημών υγείας έχει οργανώσει και φέτος ένα πλούσιο δεκαήμερο δράσεων (12-21 Μαΐου) στην Ελλάδα. 'Οπως επισημαίνει εκ μέρους του Συλλόγου, ο Κωνσταντίνος Δροσάτος, επίκουρος καθηγητής φαρμακολογίας στη Σχολή Ιατρικής Λίουϊς Κρατζ του πανεπιστημίου Τεμπλ στην Φιλαδέλφεια, "στο πλαίσιο της πλημμυρίδας δυσάρεστων νέων, πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ακουστούν αισιόδοξες ειδήσεις  για την εκπαίδευση νέων επιστημόνων της Ελλάδας με προγράμματα, που αποτελούν προϊόν της συνέργειας διακεκριμένων επιστημόνων της Ελλάδας και του εξωτερικού και επιστημονικών φορέων και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ελλάδας".

Ειδικότερα, σήμερα (12/5, 6:00 μμ, ώρα Ελλάδας) στο Ινστιτούτο Παστέρ πραγματοποιείται συζήτηση σχετικά με το "brain drain", η οποία θα είναι διαθέσιμη και μέσω live streaming της ΕΡΤ (www.whba1990.org/ert2017)

Αύριο (13/5, 12:00 μμ) θα γίνει ενημέρωση του Τύπου και του κοινού για το  Πρόγραμμα Ερευνητικής Εκπαίδευσης στην Κλινική και Εργαστηριακή Ιατρική "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" (RTP-CEM) στο αμφιθέατρο "Α. Αργυριάδης" του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30)

Την Κυριακή (14/5)  ξεκινά στο νέο Οίτυλο της Μάνης το Διεθνές Θερινό Σχολείο του Συλλόγου με θέμα την "Ιατρική & Βιοεπιστημονική Έρευνα & Διαχείριση", που θα διαρκέσει ως τις 20/5. Σε αυτό συμμετέχουν δωρεάν 40 επίλεκτοι Έλληνες και ξένοι φοιτητές από 20 πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού (http://www.whba1990.org/summer-school-2017.html).

Στις 21/5 θα γίνει στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (Παπάγου) το 14ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριό του WHBA με θέμα "Προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και χρηματοδότηση ανακαλύψεων της βιοϊατρικής έρευνας". Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό.

O Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (WHBA) ιδρύθηκε το 1990 στην Αγγλία και πλέον έχει έδρα στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Διαθέτει 3,000 μέλη (ιατροί και βιοεπιστήμονες) και κατά την 25ετή του και πλέον παρουσία έχει οργανώσει 13 διεθνή συνέδρια και πέντε Θερινά Σχολεία Ιατρικής και Βιοεπιστημονικής Έρευνας και Διαχείρισης που πραγματοποιούνται στη Μάνη της Λακωνίας. Σε αυτά έχουν συμμετάσχει συνολικά 200 Έλληνες και ξένοι φοιτητές ιατρικής και βιοεπιστημών, ειδικευόμενοι ιατροί και μεταδιδακτορικοί ερευνητές από την Ελλάδα και περισσότερες από 15 χώρες του εξωτερικού. Το Θερινό Σχολείο του WHBA έχει δημιουργήσει ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο αριστείας ανάμεσα σε νέους επιστήμονες ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και αναδεικνύει την Ελλάδα ως χώρο συνάντησης φορέων και αντιπροσώπων εκπαιδευτικής και επιστημονικής αριστείας.

World Hellenic Biomedical Association
www.whba1990.org