Ενα μουσείο για την Anna Wintour

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν οι ανακαινισμένες αίθουσες του The Metropolitan Museum of Art's Costume Institute θα υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες τους στις 8 Μαΐου στη «μαρκίζα» θα γράφει  Anna Wintour Costume Center.

Η ανάμειξη της Αννα Γουίντουρ στην διοργάνωση των ετήσιων εκθέσεων του Ινστιτούτου ενδύματος του Μητροπολιτικού Μουσείου είναι γνωστή. Αλλωστε, η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής του μουσείου από το 1999 και έχει πρωταγωνιστήσει στην συγκέντρωση χρημάτων για την υλοποίηση των μεγαλόπνοων σχεδίων του ινστιτούτου. Εκατόν εικοσιπέντε εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια χάρη στις ακάματες προσπάθειές της και στις στενές σχέσεις που διατηρεί με επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες. Για να την ανταμείψει λοιπόν το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης αποφάσισε να ονομάσει προς τιμήν της το Ινστιτούτο Ενδύματος -το γνωστό σε όλους Costume Institute- σε Anna Wintour Costume Center. Η μετονομασία θα ολοκληρωθεί στις 8  Μαΐου, όταν θα ανοίξουν για το κοινό οι ανακαινισμένες αίθουσες του ινστιτούτου με την έκθεση «Charles James: Beyond Fashion».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή