Πώς θα τυλίξετε…

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρασκευή ενός σπιτικού σάντουιτς για το γραφείο έχει γίνει πλέον για πολλούς καθημερινή συνήθεια, για λόγους οικονομίας αλλά και υγιεινής διατροφής. Ομως η συσκευασία του δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο φαίνεται.

Σύμφωνοι, η πιο απλή λύση μεταφοράς ενός σάντουιτς είναι το all time classic τάπερ. Ομως αυτό προϋποθέτει να έχουμε πάντα εύκαιρο ένα τάπερ στο κατάλληλο μέγεθος – το οποίο, ας μην ξεχνάμε, με την επιστροφή μας στο σπίτι θα προστεθεί στα άπλυτα σκεύη της ημέρας. Ας δούμε λοιπόν ποια άλλα υλικά συσκευασίας είναι κατάλληλα για το συγκεκριμένο σνακ:

Αλουμινόχαρτο: Ενα υλικό που δεν λείπει από κανένα σπίτι. Προσπαθήστε όμως να χρησιμοποιήσετε όσο ακριβώς χρειάζεται και βεβαιωθείτε ότι δεν θα έρθει σε επαφή με αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να το σκίσουν, όπως τα κλειδιά στην τσάντα σας ή, ακόμη, μια μπαγκέτα με έντονες γωνίες.

Λαδόχαρτο: Η πιο πρακτική και ασφαλής επιλογή για να πακετάρετε ένα σάντουιτς. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε όση ακριβώς ποσότητα χρειάζεται, τυλίξτε το σφιχτά και δέστε το με έναν σπάγγο.

Μεμβράνη τροφίμων: Αβολη στο τύλιγμα ενός μακρόστενου σνακ – σπάνια καταφέρνουμε να χρησιμοποιήσουμε τη σωστή ποσότητα! Επίσης θα κάνει το σάντουιτς να «ιδρώσει».

5 tips για να μη μουσκέψει:

Μια λεπτή στρώση βουτύρου πάνω στο ψωμί θα σφραγίσει την υγρασία στο εσωτερικό του.

Προτού προσθέσετε τις φέτες της ντομάτας στο σάντουιτς, αφήστε τις για λίγο πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν, ειδικά αν είναι πολύ ώριμες.

Μην παραλείψετε να πλύνετε το μαρούλι, αλλά αφήστε το να στεγνώσει καλά προτού το βάλετε στο σάντουιτς.

Δεν χρειάζεται να είστε φειδωλές με τη σος, αλλά να έχετε υπόψη σας ότι αν το παρακάνετε με την ποσότητα, το ψωμί θα μουσκέψει και θα μαλακώσει.

Αν βιάζεστε να φύγετε για τη δουλειά, βάλτε δύο φέτες ψωμί σε μια χαρτοσακούλα και τα υλικά γέμισης σε τάπερ, και φτιάξτε το σάντουιτς στο γραφείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή