Elsa Schiaparelli reloaded

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρασαν 60 χρόνια από τη στιγμή που ο ιστορικός οίκος μόδας τον οποίο δημιούργησε η αντισυμβατική, περιπετειώδης και εμβληματική Ελσα Σκιαπαρέλι έκλεισε τις πόρτες του ως τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου που έδειξε ξανά στην πασαρέλα. Στο δημιουργικό-σχεδιαστικό τιμόνι του οίκου, αυτή τη φορά βρίσκεται ο Μάρκο Ζανίνι, ο οποίος, όπως έχει δηλώσει, όταν ήταν 15 χρονών διάβασε την βιογραφία της Σκιαπαρέλι και συγκλονίστηκε. Σήμερα δηλώνει κάτι παραπάνω από συγκινημένος που εκπροσωπεί σχεδιαστικά τον συγκεκριμένο οίκο. Το σόου παρακολούθησαν από την πρώτη σειρά για να τιμήσουν τον οίκο -και άρα τον ίδιο- οι Ζαν Πολ Γκοτιέ, Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί, Ελ Μακφέρσον, Ινές ντε λα Φρεσάνζ και Ζαν Πολ Γκουντ.

Οσον αφορά την ίδια τη συλλογή, ο Ζανίνι προσπάθησε πολύ να επαναλάβει την αίσθηση των χρωμάτων και των ευφάνταστων μοτίβων που χαρακτήριζε τις δημιουργίες της Σκιαπαρέλι. Αλλά, κυρίως, θέλησε να μείνει πιστός στο χιούμορ της. Με ποιόν τρόπο; Αντλώντας στοιχεία από τον σουρεαλισμό… Τα headpieces που δημιούργησε ο Στέφεν Τζόουνς βοήθησαν πολύ προς αυτή την κατεύθυνση! Αλλωστε, όπως έχει πει ο Ζανίνι, η Σκιαπαρέλι μπορούσε να ντύσει τόσο τη δούκισσα του Γουίνδσορ, όσο και τη Μέι Γουέστ. Αυτήν ακριβώς την πολύπλευρη φύση και δημιουργικότητα προσπάθησε να εκφράσει με τη συλλογή αυτή. Τώρα το αν τα κατάφερε, μπορεί να το κρίνει ο καθένας μόνος του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή