Με τον τρόπο της Vivienne Westwood

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημασία που αποδίδει η Βίβιεν Γουέστγουντ στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των αδυνάτων είναι γνωστή. Είναι άλλωστε η μοναδική δημιουργός μόδας που διακηρύσσει ανοιχτά ότι έχουμε πολύ περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ απ΄όσα χρειαζόμαστε και ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι.

Μάλιστα, για να υπογραμμίσει τα πιστεύω της, η Γουέστγουντ θέτει συχνά «υπό την προστασία» της παραδοσιακούς τεχνίτες και λανσάρει ειδικές σειρές, οι οποίες την βοηθούν να χρηματοδοτεί τα σχέδια της για δίκαιο εμπόριο και οικολογική διαχείρηση των πρώτων υλών. Μια τέτοια σειρά είναι και η The Ethical Africa bag collection που θα αρχίσει να διατίθεται στο www.asos.com μέσα στην εβδομάδα. Οι τσάντες, οι οποίες στοιχίζουν από € 70, είναι όλες φτιαγμένες στο Ναϊρόμπι κάνοντας χρήση ανακυκλωμένου καμβά, κομματιών δέρματος που περίσσεψαν από την παραγωγή άλλων προϊόντων και πινακίδων οδιοκής κυκλοφορίας! Το αποτέλεσμα είναι απροσδόκητα όμορφο, χρωματιστό, με ναΐφ λεπτομέρειες, βολικό και «ελαφρύ» στη συνείδησή μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή