ΣΤΙΛ

T-shirts από την Positive East και καλλιτέχνες για τη στήριξη όσων ζουν με HIV

T-shirts από την Positive East και καλλιτέχνες για τη στήριξη όσων ζουν με HIV

Η μη κυβερνητική οργάνωση Positive East, με έδρα το Λονδίνο, που υποστηρίζει ασθενείς με HIV κάλεσε 14 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν μία νέα σειρά T-shirts με έργα τους.
    
Οι καλλιτέχνες θίγουν με τα έργα τους διάφορα θέματα, όπως την αντιμετώπιση της κοινωνικής αδικίας, την προώθηση της ισότητας για την κοινότητα LGBTQ+ και την ευαισθητοποίηση για τον αγώνα εξάλειψης του στίγματος για το HIV.
    
Η συλλογή των T-shirts της Positive East ανατρέχει πίσω στον χρόνο στην εμφάνιση της πανδημίας το 1981 και φθάνει έως το σήμερα για να συνθέσει την ιστορία των ανθρώπων και των κοινοτήτων που ζουν με HIV.
    
Όλα τα έργα των καλλιτεχνών στα T-shirts εξυμνούν τη δύναμη και την αλληλεγγύη.
    
Στην πρόσκληση της Positive East ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων οι Βόλφγκανγκ Τίλμανς, Τζον Γουόλτερ, Άλεξ Μέιν, Τζακ Χιουζ, Λίντερ, Φρέντρικ Άντερσον (Freddelanka).
    
Η συνεργασία έχει στόχο να ενδυναμώσει τον διάλογο για το HIV και την καλλιτεχνική έκφραση σε μία περίοδο που η οργάνωση προσπαθεί να εκπληρώσει την αποστολή της, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής για άτομα και κοινότητες που πλήττονται από την ασθένεια σε έναν κόσμο που επηρεάζεται από την πανδημία του νέου κορονοϊού.
    
Το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις των T-shirts θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Positive East, η οποία εδώ και 26 χρόνια υποστηρίζει ασθενείς με HIV.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ