ΣΤΙΛ

The Hollywood Gawker: Ο Adrien Brody προβάρει Armani

The Hollywood Gawker: Ο Adrien Brody προβάρει Armani

Τον βλέπεις, τον θυμάσαι από τον «Πιανίστα» και από την άβολη στιγμή παραλαβής του Όσκαρ του, όπου απρεπώς έκρινε σκόπιμο να φιλήσει με πάθος στο στόμα τη σαστισμένη Halle Berry που του το παρέδιδε, και πλην τούτων ουδέν. Εκτός κι αν ανήκεις στον περιορισμένο κύκλο των φανατικών θαυμαστών του που δεν χάνουν ταινία για ταινία του (ή και τηλεοπτική σειρά, βλέπε «Peeky Blinders»). Διότι ο άνθρωπος συνεχίζει να δουλεύει, χρονιά μπαίνει χρονιά βγαίνει. Και μάλιστα κυνηγάει, θα μπορούσε να πει κανείς, σχετικά ψαγμένες δουλειές. Απλώς η περίπτωσή του Adrien Brody δεν απασχολεί τους πολλούς.

Κάτι που ελπίζει να αλλάξει με το επόμενο πρότζεκτ με το οποίο σύντομα θα καταπιαστεί. Πρόκειται για τη νέα σειρά του HBO με θέμα τους Los Angeles Lakers και τον θρίαμβο που η ομάδα έζησε τη δεκαετία του 1980, την περίφημη και εν πολλοίς αξεπέραστη Showtime era που της απέδωσε τέσσερα πρωταθλήματα καθιστώντας τη θρύλο του ΝΒΑ. Τι ρόλος υπάρχει για τον Brody μεταξύ αυτών που θα ενσαρκώσουν τον Magic Johnson και τον Kareem Abdul-Jabbar; Έλα τώρα που δεν πάει το μυαλό σας. Του προπονητή Pat Riley φυσικά. Τι, δεν μοιάζουν σαν να έχουν χωριστεί στη γέννα;

The Hollywood Gawker: Ο Adrien Brody προβάρει Armani-1

1/2©Shutterstock

Λεπτομέρειες. Γι’ αυτό είναι οι καλοί ηθοποιοί, για να αναπληρώνουν τη φυσική ανομοιότητα με το ταλέντο τους. Διαφορετικά, δεν θα γινόταν ποτέ ο Antony Hopkins πρόεδρος Richard Nixon ή ο Johnny Depp γκάνγκστερ John Dillinger. Έτσι, ο Adrien Brody, που υπολείπεται του θρυλικού προπονητή σε ύψος 8 εκατοστών αλλά πλεονεκτεί σε μύτη, με την αποδεδειγμένη υποκριτική του δεινότητα θα προσεγγίσει τον Pat Riley του σεναρίου, το οποίο παρεμπιπτόντως βασίζεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Jeff Pearlman με τίτλο «Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s».

Οι προσαρμογές στην εξωτερική εμφάνιση θα παίξουν οπωσδήποτε τον ρόλο τους στην επιτυχία του εγχειρήματος. Και δεν θα είναι καθόλου δύσκολες, δεδομένου ότι ο Pat Riley έχει ένα πολύ συγκεκριμένο «made in Italy» στυλ με το οποίο ανέκαθεν έκανε την «πασαρέλα» μπροστά από τον προπονητικό πάγκο και χάρη στο οποίο απέκτησε το προσωνύμιο «The Godfather»: μαύρο μπουκλωτό μαλλί χτενισμένο προς τα πίσω, ελαφρύ μαύρισμα (όχι απαραιτήτως λόγω καλιφορνέζικης ηλιοφάνειας), χαμόγελο σιγουριάς, χειροποίητα παπούτσια (κατά κανόνα Bally), κολαριστά πουκάμισα, και κουστούμια πάντοτε Giorgio Armani.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

– Ρανιώ Νιζαμίδη