ΣΤΙΛ

Balenciaga Pre-Fall 2021: Ένα ταξίδι στον κόσμο

"Wish we were there" φαίνεται πως ήταν η σκέψη του Demna Gvasalia για την συλλογή του οίκου Balenciaga που μας μεταφέρει νοερά στα σημαντικότερα μνημεία του πλανήτη. Το βασικό μήνυμα όμως αυτής της κολεξιόν είναι η στροφή στο sustainability.

Balenciaga Pre-Fall 2021: Ένα ταξίδι στον κόσμο

Από την Ακρόπολη, τα Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης και τα Βρετανικό Κοινοβούλιο, έως την Times Square της Νέας Υόρκης, ο οίκος Balenciaga μέσα από την pre-fall 2021 συλλογή του επέλεξε να μας ταξιδέψει σε όλα αυτά τα μέρη που θα θέλαμε να βρισκόμαστε τώρα, δημιουργώντας έτσι και μια νέα travel list. O Demna Gvasalia διαμόρφωσε με τη σειρά του το street style της επόμενης σεζόν, με iconic κομμάτια που μπήκαν αυτόματα στη wishlist μας.

Η στροφή προς την αειφορία όμως είναι το βασικό μήνυμα αυτής της κολεξιόν. “Όταν ξεκίνησα να σχεδιάζω αυτή τη συλλογή ζήτησα να μου δείχνουν μόνο sustainable υλικά, τίποτα άλλο”, εξήγησε ο Demna Gvasalia ο οποίος στάθηκε ακόμα και σε λεπτομέρειες όπως η κόλλα που χρησιμοποιείται για τα sneakers. Αυτή η κίνηση από ένα τόσο δημοφιλές fashion house δείχνει και την παγκόσμια στροφή της μόδας προς υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και την ευρύτερη έρευνα για την ανάπτυξη νέων. “Σαν creative directors δημιουργούμε αλυσιδωτές αντιδράσεις και οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε. Ακόμα και οι προμηθευτές luxury υλικών που στην αρχή έβλεπαν κάπως διστακτικά τη στροφή της μόδας προς το sustainability, τώρα επενδύουν στην έρευνα νέων αειφόρων υλικών και το βλέπουν πια σαν υποχρέωση”, τόνισε ο Demna Gvasalia

Balenciaga Pre-Fall 2021: Ένα ταξίδι στον κόσμο-1

©Balenciaga

Ποιες τάσεις όμως κρατάμε από την pre-fall 2021 συλλογή του οίκου Balenciaga;

Τα Runner sneakers με τις 90s αναφορές που σίγουρα θα γίνουν τάση, όπως άλλωστε όλα τα sneakers με την υπογραφή Balenciaga.

Balenciaga Pre-Fall 2021: Ένα ταξίδι στον κόσμο-2

©Balenciaga

Τα oversized φορέματα που χρησιμεύουν και σαν πανωφόρια, όπως και το αντίστροφο.

Balenciaga Pre-Fall 2021: Ένα ταξίδι στον κόσμο-3

©Balenciaga

Τις ψηλοτάκουνες unisex μπότες Essex, τις οποίες ο Demna Gvasalia προτείνει για γυναίκες και άντρες.

Balenciaga Pre-Fall 2021: Ένα ταξίδι στον κόσμο-4

©Balenciaga

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ