ΣΤΙΛ

Ο Kerby Jean-Raymond στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι

Ο Kerby Jean-Raymond στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι

Ο Kerby Jean-Raymond, διευθυντής δημιουργικού του brand Pyer Moss με έδρα τη Νέα Υόρκη και βραβευμένος ως Αμερικανός Σχεδιαστής Ανδρικής Ένδυσης του 2020 από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) θα παρουσιάσει κολεξιόν στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι αυτό το καλοκαίρι.

Ο Kerby Jean-Raymond, είναι ο πρώτος μαύρος Αμερικανός σχεδιαστής που θα παρουσιάσει δημιουργίες υψηλής ραπτικής στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Όπως ανακοινώθηκε από τη Fédération de la Haute Couture et de la Mode (Ομοσπονδία Υψηλής Ραπτικής και Μόδας) η επίδειξη του Kerby Jean-Raymond, ως ειδικού προσκεκλημένου, θα είναι στο επίσημο πρόγραμμα της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής τον Ιούλιο στο Παρίσι.

Η συμμετοχή του Αμερικανού σχεδιαστή στη σημαντική διοργάνωση στο Παρίσι σηματοδοτεί την επιστροφή στις πασαρέλες για το brand, το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα επανέλθει επίσης στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο για την πρώτη επίδειξη μόδας, μετά από δύο χρόνια.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής με καταγωγή από την Αϊτή ξεκίνησε την καριέρα του στα brand Theory και Marchesa και αργότερα συνέχισε ως ανεξάρτητος σχεδιαστής για τους Kenneth Cole, Badgley Mischka και Marc Jacobs.

Το 2013 ίδρυσε το δικό του brand Pyer Moss.

Ο Jean-Raymond έγινε γνωστός δημιουργώντας συλλογές ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων με αναφορές στην αστυνομική βαρβαρότητα και στο κίνημα Black Lives Matter. Οι επιδείξεις του είναι ένας συνδυασμός βίντεο, μουσικής και απαγγελίας.

Οι δημιουργίες του έχουν πολλές αναφορές, από το χιπ χοπ έως την αρχιτεκτονική και το μείγμα streetwear και πολιτικού αφηγήματος έκανε τη Reebok να τον προσεγγίσει το 2018 με στόχο τη συνεργασία για μία σειρά sneakers.

Νωρίτερα φέτος η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις φόρεσε ένα καμηλό παλτό Pyer Moss σε επιμνημόσυνη τελετή για τα θύματα της Covid-19, μία μέρα πριν από την τελετή ορκωμοσίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την παρουσίαση του Jean-Raymond στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο.

Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 5 Ιουλίου έως τις 8 Ιουλίου στο Παρίσι με φυσική παρουσία, σύμφωνα με τα «ειδικά πρωτόκολλα υγείας» και τα «μέτρα που καθορίζονται από τις δημόσιες αρχές». Επιπλέον, κάθε επίδειξη θα μεταδίδεται διαδικτυακά στην ψηφιακή πλατφόρμα της Fédération de la Haute Couture et de la Mode.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ