Ανδρέας Αναστάσης, ο άνθρωπος πίσω από το αψεγάδιαστο καρέ της Άννα Γουίντουρ

Ανδρέας Αναστάσης, ο άνθρωπος πίσω από το αψεγάδιαστο καρέ της Άννα Γουίντουρ

Κάποτε κοιμόταν σε καναπέδες και ζούσε κουρεύοντας τα πρωινά και χορεύοντας σε κλαμπ τα βράδια. Πλέον, ο Κύπριος κομμωτής αποτελεί τον άνθρωπο που κάθε μέρα περιποιείται μία από τις πιο διάσημες κουπ στον κόσμο

4' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο το όνομά της είναι συνώνυμο της μόδας και των γυαλιστερών σελίδων, άλλο τόσο η κόμη της είναι συνώνυμη του τέλειου και αψεγάδιαστου καρέ. Η Άννα Γουίντουρ πέρα από το να κρατάει το τιμόνι της Vogue από το 1988 έχει καταφέρει κάθε εμφάνισή της να αποτελεί trademark: ύφος μπλαζέ, μεγάλα γυαλιά ηλίου που βγαίνουν σπάνια και ένα καρέ σε γλυκές ξανθές αποχρώσεις, τόσο ακλόνητο που σχεδόν αψηφά τους νόμους της φυσικής.

Όπως για κάθε τι, βέβαια, που βλέπουμε μπροστά από τα φώτα, υπάρχει και εδώ το παρασκήνιο, δηλαδή μία ολόκληρη τελετουργία κομμωτικής περιποίησης. Ο άνθρωπος που έχει «στα χέρια του» τα μαλλιά της Άννα Γουίντουρ, ακούει στο όνομα Ανδρέας Αναστάσης, είναι γιος Κυπρίων μεταναστών και η πρωινή ρουτίνα του τα τελευταία 6 χρόνια πάει κάπως έτσι:

Στις 8 ακριβώς κατευθύνεται στο σπίτι της Άννα Γουίντουρ στο Γκρίνουιτς Βίλατζ, για μια καθημερινή, 20λεπτη συντήρηση. Κι αυτή κάθε φορά περιλαμβάνει ό,τι είναι απαραίτητο: κούρεμα, βάψιμο, styling και γενικά την εκάστοτε παρέμβαση που θα φροντίσει να μην χαθεί τίποτα από την αίγλη ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα κουρέματα στον κόσμο. 

Όλα αυτά συμβαίνουν μια ανάσα από το επώνυμο κομμωτήριό του, στο οποίο πλέον βρίσκεται δύο φορές την εβδομάδα. Καμία απορία για το ποιο είναι το μοναδικό περιοδικό που υπάρχει στην αίθουσα αναμονής. 

Ανδρέας Αναστάσης, ο άνθρωπος πίσω από το αψεγάδιαστο καρέ της Άννα Γουίντουρ-1
Το πιο ζηλευτό καρέ της μόδας -κι όχι μόνο. Φωτ.: Charles Sykes/Invision/AP

Πώς όμως ο 47χρονος Ανδρέας Αναστάσης έφτασε ως εδώ;

Από παίδι αγαπούσε τα μαλλιά, γι’ αυτό άλλωστε, όταν όλοι έπεφτε για ύπνο όταν ήταν παιδί, έβγαζε τις κούκλες Barbie που έκρυβε από τις δύο μεγαλύτερες αδερφές του και έκανε τις πρώτες κομμωτικές του απόπειρες. 

Ήταν στο Λονδίνο και τα Tony & Guy’s όπου και έπιασε και επίσημα για πρώτη φορά ψαλίδια (αφού σπούδασε στο London’s College of Fashion) , όταν ήταν περίπου 20 χρονών. Μετά από μια ετήσια «θητεία» εκεί, αποφάσισε να μετακομίσει στο κέντρο των πάντων, δηλαδή, στην Νέα Υόρκη, κάτι που ονειρευόταν από την εποχή που είδε το ντοκιμαντέρ «Madonna: Truth or Dare», με τις queer υποσχέσεις του για την πόλη. 

Ανάμεσα σε δανεικούς καναπέδες και διαμερίσματα με θέα το Empire State Building που μοιραζόταν με συνοδούς, ο Αναστάσης έβγαζε τα προς το ζειν ζώντας μια «διπλή ζωή». Το πρωί κομμωτής, το βράδυ go-go boy στα κλαμπ του Μεγάλου Μήλου. 

Αυτή αποδείχθηκε και μια σκοτεινή περίοδος για τον Ανδρέα Αναστάση, στην οποία, έφτανε να κουρεύει υπό την επήρεια ψυχοτρόπων αλλά και να κάνει διάλειμμα ανάμεσα στα κουρέματα με κοκαΐνη. Στα 28 του αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να πάρει έναν άλλο δρόμο και να ξεκινήσει έτσι η «δεύτερη ζωή του», στην οποία «καθάρισε» και στράφηκε συγχρόνως στην πνευματικότητα και στην συνέχεια, στον βιγκανισμό. 

Πριν 10 χρόνια, πάντως, έλαβε ένα τηλεφώνημα που τελικά, θα άλλαζε το στάτους του για πάντα. Μία φίλη του και make up artist κάλεσε τον Ανδρέα Αναστάση για να του πει προς πρέπει να συναντήσει κάποιο σημαντικό πρόσωπο σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andreas Anastasis (@andreasanastasis)

Ναι, αυτό το πρόσωπο ήταν η Άννα Γουίντουρ, η οποία, χρειαζόταν ένα φορμάρισμα. Τα επόμενα χρόνια, ο κομμωτής αναλάμβανε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να περιποιηθεί την κόμη της «κυρίας Vogue», ώσπου μια μέρα, η στυλίστριά της παραιτήθηκε. 

Και τοτε, ήρθε η καταλυτική ερώτηση από την Άννα Γουίντουρ: «Η Σούζαν θα φύγει. Είσαι διαθέσιμος στο να με αναλάβεις; Όπως γνωρίζεις, μπορώ να γίνω πολύ απαιτητική», προειδοποίησε τον Αναστάση. 

Πάντως, το να είσαι ο κομμωτής της Άννα Γουίντουρ σημαίνει πράγματι πως, πρέπει όλα να είναι υπολογισμένα και ελεγμένα στον πόντο. Ακόμα και μέσα στην καραντίνα, ο Ανδρέας Αναστάσης δεν σταμάτησε την καθημερινή πρωινή ρουτίνα στο σπίτι της Γουίντουρ. Μετά από κάθε της δημόσια εμφάνιση είναι ο άνθρωπος που τρέχει να δει όλες τις φωτογραφίες ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν πετάει τρίχα -κυριολεκτικά. Και φυσικά, όταν η διευθύντρια της Vogue ταξιδεύει στην Ευρώπη, αυτός δίνει αναλυτικές οδηγίες αλλά και πακετάρει βαφές, ώστε ο εκάστοτε hairstylist που θα την αναλάβει να πράξει τα δέοντα. 

Ανδρέας Αναστάσης, ο άνθρωπος πίσω από το αψεγάδιαστο καρέ της Άννα Γουίντουρ-2
Ο Ανδρέας Αναστάσης είναι τόσο τελειομανής, που μετά από κάθε επίσημη εμφάνιση της Άννα Γουίντουρ, ελέγχει τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν για να βεβαιωθεί πως το καρέ της παρέμεινε τέλειο. Φωτ.: AP Photo/Diane Bondareff

Η αγάπη για την φόρμα για τον Ανδρέα Αναστάση, όπως φαίνεται, δεν σταματά στα ψαλίδια και τα πιστολάκια. Το χόμπι του, εξάλλου, είναι να φτιάχνει γύψινα ομοιώματα των φίλων και των εραστών του, τα οποία, κοσμούν το σπίτι του. 

Πάντως, αν κάτι τον χαρακτηρίζει είναι η τελειομανία, ο τρόπο που θέλει να μην ξεφεύγει ποτέ τίποτα. Άλλωστε, «το επίπεδο της αφοσίωσής του είναι σπάνιο και είναι απόλαυση να τον έχεις γύρω», λέει η ίδια η Άννα Γουίντουρ για τον προσωπικό κομμωτή της.

Και τα λόγια του Ανδρέα Αναστάση επιβεβαιώνουν το παραπάνω: «Στην κομμωτική καριέρα μου, αποτελεί το highlight. Ακόμα κι αν αποσυρθώ από αυτήν την καριέρα, δεν θα αποσυρθώ από την Άννα. Για όσο συνεχίζει, το ίδιο θα κάνω κι εγώ».

Με πληροφορίες από τους New York Times.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT