Διαστημική… μόδα: Η Prada θα σχεδιάσει τη νέα στολή των αστροναυτών της Nasa

Διαστημική… μόδα: Η Prada θα σχεδιάσει τη νέα στολή των αστροναυτών της Nasa

Η διαστημική στολή θα αφορά την αποστολή του 2025 στη Σελήνη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αστροναύτες της NASA θα κάνουν τα διαστημικά τους ταξίδια με… στιλ, αφού τουλάχιστον για την αποστολή του 2025 στη Σελήνη τις στολές τους θα σχεδιάσει η Prada

Ο ιταλικός οίκος μόδας θα συνεργαστεί για τον σχεδιασμό των διαστημικών στολών με μια άλλη ιδιωτική εταιρεία, την Axiom Space, συνδράμοντας στο εγχείρημα με τεχνογνωσία σε θέματα υλικών, τεχνολογίας και κατασκευής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η Prada θα ανταποκριθεί επιτυχώς στην πρόκληση λόγω της σχεδιαστικής της εμπειρίας όχι μόνο στα διεθνή ντεφιλέ, αλλά και της συμμετοχής της στους αγώνεας ιστιοπλοΐας America Cup.

«Η Prada έχει αξιόλογη εμπειρία με διαφόρων ειδών συνθετικά υφάσματα και ίσως καταφέρει να κάνει καποιες τεχνικές προσθήκες στα εξωτερικά στρώματα της νέας διαστημικής στολής» εξηγεί ο Τζέφρι Χόφμαν, καθηγητής στο τμήματος Αεροναυτικής και Αστροναυτικής του ΜΙΤ, ο οποίος έχει πετάξει σε πέντε αποστολές της NASA και έχει πραγματοποιήσει τέσσερις διαστημικές βόλτες. 

Οπως προσθέτει, ωστόσο, ο ίδιος, «δεν περιμένω να δω αστροναύτες σε διαστημικές στολές με λαχούρια ή άλλα τέτοια φαντεζί μοτίβα. Η διατήρηση ενός καλού θερμικού περιβάλλοντος είναι το κρίσιμο ζήτημα».

«Η διαστημική στολή είναι στην πραγματικότητα ένα μίνι διαστημικό σκάφος. Πρέπει να προσφέρει οξυγόνο, πίεση και να διατηρεί το σώμα αυτού που τη φορά σε λογική θερμοκρασία», διευκρινίζει. 

Νωρίτερα φέτος, η Axiom παρουσίασε τη διαστημική στολή βάρους 55 κιλών που θα φορούν τα μέλη της επικείμενης αποστολής Artemis 3.

Η αποστολή Artemis 3, η πρώτη που θα προσεδαφίσει πλήρωμα στη Σελήνη μετά το Apollo 17 το 1972, θα μεταφέρει την πρώτη γυναίκα, την Κριστίνα Κοχ, στο φεγγάρι. 

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή