Διδακτορικό στη μαγειρική

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διδακτορικό στη μαγειρική

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ

ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΕΦ ΟΠΩΣ Ο ΦΕΡΑΝ

ΑΝΤΡΙΑ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Πώς μπορείτε να φτιάξετε μια ομελέτα ελαφριά και τρυφερή στο

εξωτερικό, πλούσια και κρεμώδη στο εσωτερικό; Ή τηγανητές πατάτες

μαλακές από μέσα και τραγανές απ’ έξω; Ή μύδια σερβιρισμένα σε ένα

ζελέ από τον δικό τους, γλυκό και ταυτόχρονα υφάλμυρο χυμό; Ή κρέμα

φιστικιού με απίστευτα μεταξένια υφή; Αν έχουν αρχίσει να

διεγείρονται οι σιελογόνοι αδένες σας, ο κόσμος της υψηλής

γαστρονομίας σάς περιμένει να τον ανακαλύψετε. Πλοηγός σας μπορεί

να γίνει η καινούργια έκδοση των Taschen με τίτλο «Modernist

Cuisine: The art and science of cooking» («Κουζίνα για

Μοντερνιστές: Η τέχνη και η επιστήμη της μαγειρικής»): έξι τόμοι

και 2.440 σελίδες γεμάτοι συνταγές και πολυτελείς φωτογραφίες που

παρουσιάζουν την εκτέλεσή τους βήμα – βήμα. Οι συγγραφείς του

βιβλίου δανείστηκαν τεχνικές από κορυφαίους σεφ όπως ο Φεράν Αντριά

και δοκίμασαν πολλές ακόμη στην κουζίνα – εργαστήριό τους. Το

αποτέλεσμα είναι ένα γιγαντιαίο έργο που απευθύνεται σε

επαγγελματίες του χώρου, αλλά και σε ερασιτέχνες που λατρεύουν τη

μαγειρική και ονειρεύονται να κατακτήσουν τα μεγαλύτερα μυστικά

της. – Γωγώ Καρκάνη

www.taschen.com

&?nbsp;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή