Pasta party
στο λεπτό!
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΥΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ
ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΟΙ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΗ ΛΥΣΗ
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011
Κριθαράκι με χωριάτικη και αβοκάντο
Προετοιμασία και μαγείρεμα: 20′
μικρούς κύβους
και κομμένες σε μικρά κομμάτια
κομμένο σε κύβους
μέρος), κομμένα σε ροδέλες
σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Κατά τον βρασμό
προσθέτουμε μέσα τα μπαχάρια και το δαφνόφυλλο, για να πάρει το
κριθαράκι τα αρώματά τους. Υστερα στραγγίζουμε, απομακρύνουμε τα
μπαχάρια και το δαφνόφυλλο, βάζουμε το κριθαράκι σε ένα μπολ, το
ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και τον χυμό λεμονιού,
ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολ στην άκρη. Βάζουμε μετά τις
ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι, την κάππαρη,
το αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια, το κριθαράκι, τη φέτα, τις ελιές,
περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε
με τη ρίγανη. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του πρώτου μπολ στο δεύτερο,
ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
με τα κεφάλια
βιολογικό
κουτ. γλυκού από το τελευταίο)
φύτρα, κομμένες στη μέση
κατσαρολάκι τις σκελίδες με νερό που να τις καλύπτει, ρίχνουμε μέσα
τον βασιλικό, βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Επειτα
στραγγίζουμε καλά τις σκελίδες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι με
το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, μέχρι να προκύψει μια λεία κρέμα. Για
τη σαλάτα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις πένες μέσα σε αλατισμένο
νερό (αλ ντέντε), μαζί με τα κεφάλια από τις γαρίδες (για τη
γεύση). Οταν ολοκληρωθεί το βράσιμο, στραγγίζουμε το ζυμαρικό και
πετάμε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Παράλληλα, σε μεγάλο
αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες σε 50 ml από το
ελαιόλαδο, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά και
αλατοπιπερώνουμε. Οταν είναι έτοιμες, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας
από την κρέμα σκόρδου, ανακατεύουμε, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού,
προσθέτουμε στο τηγάνι 2 κουτάλες ζωμού από τις πένες που βράζουν,
αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και αποσύρουμε το σκεύος από
τη φωτιά. Οταν τελικά το τηγάνι κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε το
μείγμα με βασιλικό και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το
γιαούρτι, τη μουστάρδα με το μέλι, το γλυκάνισο και το ξύσμα
λεμονιού. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη διαλυθούν οι γαρίδες,
προσθέτουμε στο τηγάνι τις πένες, ανακατεύουμε ξανά, αφήνουμε το
μείγμα να κρυώσει και σερβίρουμε, αφού πασπαλίσουμε με φρέσκο
βασιλικό.
σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5–7 λεπτά (ή για όσο
προτιμούμε)
ξεπλυμένες και ψιλοκομμένες
κρεμμύδι, τα κυβάκια από τις πιπεριές, τον βρασμένο αρακά, τις
λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά. Σε κατσαρόλα
με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες αλ ντέντε, τις
στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε απαλά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί και τον
φρέσκο δυόσμο, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.