Kristen Stewart: Το απρόθυμο beauty icon

Kristen Stewart: Το απρόθυμο beauty icon

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωταγωνίστρια του «Λυκόφωτος» μιλάει για τον ρόλο που παίζουν τα αρώματα στη ζωή της, το αγαπημένο της look και την απροθυμία της να χρησιμοποιεί πολλά προϊόντα ομορφιάς.

Τι ρόλο παίζει το άρωμα στην υποκριτική;

Οποτε συναντώ ένα προϊόν που έχω χρησιμοποιήσει σε κάποια προηγούμενη ταινία, με γυρίζει εκεί. Μου έχει συμβεί με το ξηρό σαμπουάν, με ορισμένες λοσιόν, ακόμα και με το κραγιόν για τα σκασμένα χείλη. Ομως, το άρωμα δεν με επηρεάζει ιδιαίτερα.

Ποιο είναι το πρώτο άρωμα που θυμάσαι;

Το αγαπημένο μου άρωμα είναι η γαρδένια. Η γιαγιά μου είχε μια τεράστια γαρδένια. Και οι γαρδένιες δεν είναι συνηθισμένες. Οταν τις βρίσκεις πάντα σε εντυπωσιάζουν. Είναι τα αγαπημένα μου λουλούδια.

Η ανάμειξή σου στη δημιουργική διαδικασία για την παρασκευή του Rosabotanica διέφερε σε κάτι σε σχέση με το Florabotanica;

Η ανάμειξή μου δεν άλλαξε σε τίποτα. Το χρησιμοποιώ. Δεν έχω καμία σχέση με τη δημιουργία του αρώματος. Απλώς κάθομαι στην άκρη και παρακολουθώ τους άλλους να κάνουν κάτι καταπληκτικό. Είμαι φίλη με τον Νικολά Γκεσκιέρ (τον πρώη δημιουργικό διευθυντή του Balenciaga) και το σκεπτικό πίσω από το άρωμα ήταν πραγματικά cool. Δεν συναντάς συχνά στο χώρο της μόδας τόσο ενδιαφέρουσες ιστορίες. Συνήθως η ιστορία εξαντλείται στο πως δείχνει κάτι. Ή, όταν πρόκειται για άρωμα, στη δημιουργία μιας ωραίας φωτογραφίας που θα «πουλάει». Αυτό ήταν πιο ενδιαφέρον γιατί διηγείται μια ιστορία. Γι' αυτό με τράβηξε και γι' αυτό με τραβάει η υποκριτική.

Το Florabotanica και το Rosabotanica βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Ομως, το Rosabotanica μιλάει για μια γυναίκα η οποία υπήρξε έκπληκτη/αφελής/πεινασμένη και το ξεπέρασε. Μεγάλωσε. Αντλησε τα στοιχεία που την ενδιέφεραν από τις προηγούμενες εμπειρίες της και πέταξε τα υπόλοιπα. Δεν είναι πια το κορίτσι στην «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» που κοιτάει γύρω του και δεν αναγνωρίζει τίποτα.

Τι σου έκανε εντύπωση σε σχέση με το άρωμα;

Οτι μου άρεσε; Ποτέ δεν με συγκινούσε η ιδέα των συνθετικών αρωμάτων. Ομως, όταν άρχισα να το φοράω, έγινε μέρος μου. Μοιάζει τόσο φυσικό. Μερικά αρώματα μυρίζουν απαίσια ·είναι τόσο γιαγιαδίστικα. Το Florabotanica είναι διαφορετικό. Το χρησιμοποιώ συνέχεια. Το Rosabotanica πάλι είναι ένα πιο βαθύ άρωμα. Το τριαντάφυλλο είναι πολύ δυνατό. Είναι η βραδινή εκδοχή του πράγματος, πιο σοβαρή, πιο σκοτεινή.

Ποια προϊόντα χρησιμοποιείς καθημερινά και ποιο είναι το δικό σου «ιδεώδες» ομορφιάς;

Είμαι τυχερή γιατί η δουλειά μου μου επιτρέπει να πειραματίζομαι και να γίνομαι υπερβολική. Ομως, όταν δεν δουλεύω κάνω μόνο τα απαραίτητα. Δεν με απασχολούν ιδιαίτερα τα ρούχα. Δεν βάφομαι πολύ. Προσπαθώ πάντα να δείχνω σαν να σηκώθηκα μόλις από το κρεβάτι μου. Οταν το πρόσωπο είναι λίγο πρισμένο αλλά δείχνει πραγματικά ωραίο. Αυτό μου αρέσει.

Και πως τα καταφέρνεις να δείχνεις έτσι όλη μέρα;

Δεν τα καταφέρνω. Αλλά τί να κάνω; Απλά μου αρέσουν οι άνθρωποι που φαίνονται σαν να μην προσπαθούν ιδιαίτερα. Και ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να μην προσπαθείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή