6 συμβουλές για υπέροχα βαμμένα μαλλιά

6 συμβουλές για υπέροχα βαμμένα μαλλιά

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φροντίδα που χρειάζονται για να είναι και να δείχνουν ωραία

Το να πετύχει ένας κομμωτής τη σωστή απόχρωση στα μαλλιά σας είναι το πρώτο ζητούμενο. Το δεύτερο είναι να διατηρήσετε τη λάμψη και την ένταση του χρώματος, ακολουθώντας βασικές πρακτικές συμβουλές.

1.

Όχι λούσιμο πριν τη βαφή

Όποιος κι αν είναι ο τύπος και το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας, πρέπει να τα αφήνετε τουλάχιστον δυο μέρες άλουστα πριν κάνετε βαφή. Αυτό λειτουργεί σαν φυσική ασπίδα του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής, μειώνοντας τις πιθανότητες ερεθισμού και κοκκινίλας. Το μόνο που πρέπει να αποφύγετε για να πετύχει το χρώμα, είναι η χρήση προϊόντων που μειώνουν την απορρόφηση βαφής από την τρίχα, όπως είναι το κερί.

2.

Μάσκα εβδομαδιαία

Τα βαμμένα μαλλιά υφίστανται καλώς ή κακώς μια ταλαιπωρία, γι’ αυτό χρειάζονται επιπλέον φροντίδα. Μην παραλείπετε να κάνετε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα, δίνοντάς τους τη θετική τόνωση που χρειάζονται για να δείχνουν φυσικά.

3.

Προσοχή στο χλώριο

Το χλώριο που χρησιμοποιείται σε πισίνες και κολυμβητήρια βλάπτει τα βαμμένα μαλλιά ανεξαρτήτως χρώματος. Αν είναι βαμμένα ξανθά πρασινίζουν, αν είναι σκουρόχρωμα θα ξεθωριάσουν. Μια στοιχειώδης μέθοδος προφύλαξης είναι, πριν βουτήξετε, να βρέξετε τα μαλλιά σας με φυσικό νερό και να τα δουλέψετε με μια μικρή ποσότητα conditioner. Αν περιμένετε κι ένα 20λεπτο πριν βουτήξετε, ακόμη καλύτερα.

4.

Σωστό σαμπουάν

Μην αρκεστείτε σε ένα οποιοδήποτε σαμπουάν. Προτιμήστε ένα σαμπουάν ειδικό για βαμμένα μαλλιά.

5.

Βασιστείτε στην εμπειρία

Μερικά εμπειρικά «μυστικά» μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Όντως ένα ξέβγαλμα με φυσικό χαμομήλι τονώνει φυσικά το ξανθό.

6.

Δώσ’τε του χρόνο

Αν τα βάφετε καστανά ή κόκκινα, μη βιαστείτε να λουστείτε μετά το βάψιμο. Αφήνοντας μια δυο μέρες περιθώριο, δίνεται στο χρώμα χρόνο να «πιάσει» καλύτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή