Κι όμως η Marilyn Monroe σήκωνε βάρη! Η γυμναστική και η παράξενη διατροφή του απόλυτου sex symbol

Κι όμως η Marilyn Monroe σήκωνε βάρη! Η γυμναστική και η παράξενη διατροφή του απόλυτου sex symbol

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Marilyn Monroe να ήταν το απόλυτο σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του ’50, αλλά οι καμπύλες της εξυμνούνται έως και σήμερα. Σπάνιες φωτογραφίες όμως έρχονται να δείξουν ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Λίγο πριν τη μεγάλη επιτυχία της Monroe, 'Gentlemen Prefer Blondes', ο Philippe Halsman την φωτογράφισε για το περιοδικό LIFE σε στιγμές από την καθημερινή της γυμναστική.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν ότι η διάσημη ξανθιά ήταν οπαδός της γυμναστικής με βάρη, την οποία συνδύαζε με μία παράξενη διατροφή. Εκτός λοιπόν από τα δέκα λεπτά που αφιέρωνε καθημερινά στην προπόνησή της, η Marilyn έπαιρνε πάντα το ίδιο πρωινό: ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα με ένα χτυπημένο αβγό.  «Αμφιβάλλω αν κάποιος γιατρός μπορεί να συστήσει ένα πιο θρεπτικό πρωινό για ένα εργαζόμενο και βιαστικό κορίτσι» είχε πει. Μπορεί να το μεσημεριανό γεύμα να μην αποτελούσε κομμάτι της ημέρας της, αλλά το δείπνο της αποτελούνταν πάντα από κάποιο είδος πρωτεΐνης και ωμά καρότα. «Νομίζω ότι ένα μέρος μου είναι λαγουδάκι. Δεν βαριέμαι ποτέ τα ωμά καρότα» είχε εξομολογηθεί.  Η Marilyn όμως φρόντιζε να αφήνει πάντοτε χώρο για γλυκό: «Τώρα τελευταία συνηθίζω να κάνω μία στάση στο παγωτατζίδικο του Wil Wright για ένα ζεστό fudge sundae. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα μπορούσα να αφεθώ σε αυτή την απόλαυση αν η κανονική μου διατροφή δεν αποτελούνταν κυρίως από πρωτεϊνούχες τροφές».

Κάνε κλικ στην κεντρική φωτογραφίες για να δεις το σπάνιο ντοκουμέντο από το 1952.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή