Τα 20 βήματα για ένα night-in υγείας και χαλάρωσης

Τα 20 βήματα για ένα night-in υγείας και χαλάρωσης

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν η εικόνα με εσένα στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, τρώγοντας delivery έχει γίνει ρουτίνα τις νύχτες σου, τότε ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες. Είσαι μόνη στο σπίτι; Εκμεταλλεύσου το για να κάνεις τις νύχτες σου πιο υγιεινές και χαλαρωτικές. Αυτοί είναι οι 20 τρόποι που σου προτείνει η ΓΥΝΑΙΚΑ:

Μαγείρεψε ένα υγιεινό δείπνο: Η μαγειρική στο σπίτι είναι το κλειδί τόσο για τη διατήρηση των κιλών στα επιθυμητά επίπεδα, αλλά για την απώλειά τους. Εκμεταλλεύσου την παραμονή σου στο σπίτι και ανακάλυψε νέες συνταγές από τα βιβλία της μαμάς ή το διαδίκτυο , πειραματίσου με τη μαγειρική και απόλαυσε ένα σπιτικό ελαφρύ δείπνο.

Χαλάρωσε με ένα ζεστό τσάι: Μία ζεστή, χαλαρωτική κούπα τσαγιού μπορεί να σε βοηθήσει να προετοιμαστείς για τον ύπνο. Απόφυγε τη ζάχαρη και το μέλι, καθώς ενδέχεται να σε «ξυπνήσουν».

Οργάνωσε την τσάντα σου: Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερό σου χρόνο ώστε να διαμορφώσεις την τσάντα σου. Τοποθέτησε μέσα χρήσιμα αντικείμενα που συνηθίζεις να ξεχνάς στην καθημερινότητά σου και γλίτωσε από το πρωινό τρέξιμο, που μόνο άγχος μπορεί να προκαλέσει.

Απόλαυσε ένα ποτήρι κρασί: Ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα, όχι μόνο δεν κάνει κακό στην υγεία, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τον οργανισμό. Αρκεί φυσικά να μη το παρακάνεις!

Ασχολήσου με τις δουλειές του σπιτιού: Ελάφρυνε το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας ή και ολόκληρης της εβδομάδας συμμαζεύοντας το σπίτι, τελειώνοντας με το πλύσιμο των πιάτων και των ρούχων και οργανώνοντας τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσεις. Θα ευχαριστείς τον εαυτό σου!

Τεντώσου: Πριν τον ύπνο προσπάθησε να τεντωθείς, αφού με αυτό τον τρόπο μπορείς να βελτιώσεις την ευλυγισία του σώματός σου , ενώ παράλληλα θα κάνεις καλό και στο μυϊκό σου σύστημα.

Βάλε σαν προτεραιότητα τον ύπνο: Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, αυξάνεται η αρτηριακή πίεση και το βάρος σου, ενώ θέτεις και το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σου σε κίνδυνο. Φρόντισε λοιπόν να κοιμηθείς τουλάχιστον 7 ώρες και την επόμενη μέρα η επιδερμίδα σου θα λάμπει!

Μην τρελαίνεσαι: Τί κι αν έφαγες λίγο παραπάνω ή ξέχασες να πας γυμναστήριο σήμερα; Απόβαλε τις τύψεις που ενδέχεται να έχεις και σκέψου πως αύριο είναι μια άλλη μέρα!

Κλείσε το κινητό και το pc: Μην αφήνεις τις ηλεκτρονικές συσκευές της καθημερινότητας να σε αγχώνουν και στις ιδιωτικές σου στιγμές. Βάλε λοιπόν ένα όριο στη χρήση τους.

Υιοθέτησε μια ιεροτελεστία για πριν τον ύπνο: Βρες μια συνήθεια που θα εφαρμόζεις κάθε φορά πριν από τον ύπνο που θα σε κάνει να χαλαρώνεις και να κοιμάσαι πιο εύκολα. Μπορεί να είναι το διάβασμα, η αρωματοθεραπεία ή οτιδήποτε άλλο σου ταιριάζει.

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση: Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν κατάφερες να ενυδατωθείς με τα αναγκαία 8 ποτήρια υγρών, φρόντισε μαζί με το γεύμα σου να πιεις αρκετό νερό. Απόφυγε τους χυμούς και τα αναψυκτικά καθώς περιέχουν αρκετές θερμίδες.

Φτιάξε το μεσημεριανό σου: Γλύτωσε χρόνο, χρήματα και θερμίδες παρασκευάζοντας το μεσημεριανό σου από το προηγούμενο βράδυ. Φτιάξε μία σαλάτα ή ένα σάντουιτς, που θα πάρεις μαζί στο γραφείο σε ταπεράκι.

Κάνε κάτι που σε ηρεμεί: Θες απλά να χαλαρώσεις ακούγοντας μουσική; Να κάνεις ένα 10-λεπτο διαλογισμό; Ό,τι κι αν είναι αυτό που πιστεύεις πως θα σε ηρεμίσει κάντο! Το αξίζεις!

Απόφυγε τα γλυκά: Το να ενδίδεις στον πειρασμό ενός γλυκού είναι απαραίτητο για την  υγεία και την ευτυχία σου, όμως η συνεχής κατανάλωσης ζάχαρης μπορεί να βλάψει τον οργανισμό και τη σιλουέτα  σου. Αν επιθυμείς κάτι γλυκό, προτίμησε ένα μπολ με φρούτα ή ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα αντί για κάτι ανθυγιεινό.

Οργάνωσε την επόμενη μέρα: Ελάφρυνε την επόμενη μέρα σχεδιάζοντας το outfit που θα φορέσεις, οργανώνοντας τα meetings σου και κάνοντας μια λίστα με πράγματα που έχεις  να κάνεις. Η προετοιμασία αυτή θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τη μέρα σου με λιγότερο άγχος και περισσότερη άνεση.

Φάε ένα υγιεινό σνακ: Πολλές φορές ακόμη κι όταν έχεις τελειώσει το δείπνο σου μπορεί να ξαναπεινάσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις φρόντισε να έχεις στο σπίτι ποικιλία από ελαφρά σνακς που θα μπορείς να καταναλώσεις άφοβα, χωρίς να φοβάσαι για τη σιλουέτα σου.

Κακόμαθε τον εαυτό σου: Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου στο σώμα και το μυαλό σου. Κάνε ένα αφρόλουτρο, άναψε κεριά και απόβαλε το άγχος της ημέρας. Θα εκπλαγείς από το πόσο καλό θα κάνεις στον οργανισμό σου.

Γυμνάσου: Αφιέρωσε λίγα λεπτά στη γυμναστική ή δοκίμασε ένα πρόγραμμα για work-out στο λεπτό που θα κάνει τη διαφορά στην εμφάνισή σου καίγοντας τις περιττές θερμίδες.

Επιβράβευσε τον εαυτό σου: Φρόντισε να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου και να αισθανθείς καλά με όσα έχεις καταφέρει μέσα στην ημέρα.

Γέλα: Όσο κακή κι αν ήταν η μέρα σου, προσπάθησε να βρεις κάτι ικανό να σε κάνει να γελάσεις. Το οφείλεις στην υγεία σου, καθώς μειώνει αισθητά το στρες, ενώ παράλληλα το διασκεδάζεις!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή