Αντιμετώπισε τη μοναξιά

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν στιγμές που ακόμα κι αν περιτριγυρίζεσαι από πολλούς ανθρώπους, νιώθεις αποκομμένη από τους γύρω σου. Ένα αίσθημα ότι οι σχέσεις που κάνεις είναι επιφανειακές ή ότι οι άλλοι δεν σε νοιάζονται πραγματικά. Ή ότι σε αγνοούν. Άλλες φορές νιώθεις ότι σε έχουν εγκαταλείψει ή ότι σε βλέπουν μόνο συμφεροντολογικά. Νιώθεις την απουσία ενός συντρόφου, ενώ παράλληλα δεν μπορείς να νιώσεις αγάπη ή να ερωτευτείς. Κι αν βρίσκεσαι με κάποιον σύντροφο νιώθεις ότι η σχέση σου δε σε καλύπτει. 

Είναι αυτό το «αχ» που σε βαραίνει και σε κάνει να κλείνεσαι ακόμα πιο πολύ στον εαυτό σου. Όμως αν σκεφτείς καλά δεν είσαι μόνη. Δες τη ζωή σου αλλιώς και βρες τρόπους να αντιμετωπίσεις το συναίσθημα της μοναξιάς.

Είσαι πραγματικά μόνη;
Πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου. Είσαι πραγματικά μόνη; Τι θα γινόταν αν όντως ήσουν μόνη και κανείς απολύτως δεν νοιαζόταν για εσένα; Μήπως αδικείς τους γύρω σου; Μήπως νοιάζονται και σε αγαπούν πραγματικά κι εσύ δεν το βλέπεις; Κάνε αυτά τα ερωτήματα στον εαυτό σου και σκέψου. Δεν είσαι μόνη, απλά έχεις λάθος οπτική της πραγματικότητας.

Άλλαξε μουσική
Το να κάθεσαι σπίτι στον καναπέ και να ακούς «Το Πάτωμα» της Τσανακλίδου, φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι δεν βοηθάει καθόλου την κατάστασή σου. Σταμάτα να ακούς καταθλιπτικά τραγούδια και βάλε κάτι πιο χαρούμενο από το «Αργοσβήνεις μόνη».

Αγάπα τον εαυτό σου
Άρχιζε να φροντίζεις, να περιποιέσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου. Πως θες να σε αγαπήσουν οι άλλοι, αν δεν αγαπήσεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου; Η χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν βοηθάει να αντιμετωπίσεις τη μοναξιά. Αγάπα τις ατέλειές σου και κάνε τες σήμα κατατεθέν σου!

Συνάντησε παλιούς φίλους
Κάνε πράξη το τυπικό «τα λέμε». Σήκωσε το τηλέφωνο και πάρε κάποιον φίλο από τα παλιά για έναν καφέ ή ένα σινεμά. Ίσως κι αυτός νιώθει μοναξιά όπως κι εσύ κι απλά να μην βρίσκει τη δύναμη να σηκώσει το ακουστικό.

Κάνε καινούριους
Σου φαίνεται αδύνατο να βρεις καινούριους φίλους; Άρχισε ένα καινούριο χόμπι, γίνε εθελόντρια, γράψου σε κάποιον όμιλο. Μην ξεχνάς άλλωστε πως οι φιλίες χτίζονται πάνω στα κοινά μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή