Πώς να κάνεις το μανικιούρ σου να διαρκεί περισσότερο

Πώς να κάνεις το μανικιούρ σου να διαρκεί περισσότερο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φροντίδα των νυχιών είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και δύσκολη για όσες από εμάς κάνουμε μόνες μανικιούρ στο σπίτι. Αυτές είναι μερικές συμβουλές για ένα επιτυχημένο σπιτικό μανικιούρ με διάρκεια όσο ενός επαγγελματικού!

Προετοίμασε τα νύχια σου για τη διαδικασία: Το σημαντικότερο βήμα που οφείλεις να ακολουθήσεις για το μανικιούρ σου γίνεται πριν από το ίδιο το μανικιούρ! Φρόντισε να καθαρίσεις τα νύχια από τυχόν υπολείμματα λιπαρότητας, κρέμας και ενυδατικών στοιχείων, ώστε να «πιάσει» το χρώμα. Για τον καθαρισμό αυτό χρησιμοποίησε ένα βουρτσάκι που θα βουτήξεις σε ένα διάλειμμα με 70% οινόπνευμα και 30% νερό.

Δώσε χρόνο στα βερνίκια ώστε να στεγνώσουν: Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αφήνεις στα νύχια σου αρκετό χρόνο ώστε να στεγνώνουν καλά πριν από τις επόμενες στρώσεις. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να περιμένεις 3 ολόκληρα λεπτά για κάθε πέρασμα βερνικιού. Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν για να στεγνώνουν τα νύχια γρηγορότερα σε μορφή ελαίου.

Μη φυσάς τα νύχια σου: Απόφυγε το να φυσάς τα νύχια σου όταν περιμένεις να στεγνώσουν, γιατί η ενυδάτωση από την αναπνοή σου λειτουργεί αντίστροφα. Αν βιάζεσαι, χρησιμοποίησε το πιστολάκι των μαλλιών σε χαμηλή ένταση και κρύα θερμοκρασία, για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Χρησιμοποίησε top coat: Αφού περάσεις βάση και 2 στρώματα βερνικιού, μην παραλείψεις να εφαρμόσεις ένα top coat σε μορφή τζελ. Αυτό θα δράσει ως προστατευτικό και θα γλιτώσεις από ξεφλουδίσματα και σπασίματα των νυχιών. Επανάλαβε την εφαρμογή του ανά 3 μέρες για επιπλέον προστασία.

Φόρα γάντια: Κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή με νερό προσπάθησε να φοράς πλαστικά γάντια, καθώς η υγρασία εισχωρεί στο βερνίκι και το καταστρέφει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή