Barbra Streisand: Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος σήμερα γιορτάζει!

Barbra Streisand: Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος σήμερα γιορτάζει!

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεννημένη στις 24 Απριλίου του 1942, η Barbra Streisand ξεκινά την καριέρα της ως το κορίτσι με την άσχημη μύτη, τα ελαφρώς αλλήθωρα μάτια και την περίεργη προφορά από το Μπρούκλιν. Οι συμμαθητές της την φωνάζουν «περίεργη πάπια» και ζει στο περιθώριο ακόμα και μέσα στην ίδια της την οικογένεια. Πλέον, στα 72 της χρόνια  έχει αφήσει το προσωπικό της στίγμα στο χώρο του θεάματος και των τεχνών ως επιτυχημένη τραγουδίστρια, ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός ταινιών και σκηνοθέτης.

Η Barbra Streisand είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που έχουν κερδίσει Όσκαρ, Έμμυ, Γκράμι και Βραβείο Τόνι. Έχει βραβευτεί με δύο βραβεία Όσκαρ, ένα Α' Γυναικείου Ρόλου κι ένα Καλύτερου Τραγουδιού, οχτώ Βραβεία Γκράμι, πέντε Βραβεία Έμμυ, κι ένα ειδικό Βραβείο Τόνυ. Οι πωλήσεις της ξεπερνούν τα 71,5 εκατομμύρια δίσκους στις Ηνωμένες Πολιτείες και 140 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Η Barbra Streisand  έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση το 1968 στο μιούζικαλ «Funny Girl», συμμετοχή η οποία της χάρισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες κι έχει δοκιμαστεί και στην παραγωγή και σκηνοθεσία ταινιών με μεγάλη επιτυχία.

Οι φήμες θέλουν τη Streisand  να είναι μία από τις πιο απαιτητικές celebrities. Στα ξενοδοχεία απαγορεύει στο προσωπικό να την κοιτάζει στα μάτια και απαιτεί οι πετσέτες να είναι ροδακινί. Η ίδια απαντάει στις φήμες που ακούγονται για εκείνην και τις απαιτήσεις της, υποστηρίζοντας πως: «Κάθε φορά που δημοσιεύεται μια νέα βιογραφία τροφοδοτεί τις φήμες που ήδη κυκλοφορούν. Με κάνουν να φαίνομαι σαν αυτή την ντίβα με την οποία δεν έχω καμία σχέση. Με ενοχλεί γιατί σε όλη μου τη ζωή πίστευα πως η αλήθεια είναι πιο ενδιαφέρουσα από το ψέμα».

Σήμερα, Barbra Streisand κλείνει τα 72 της χρόνια και φαίνεται πως έχει βρει το ελιξίριο ομορφιάς και νεότητας. Όσο μεγαλώνει το ασχημόπαπο των νεανικών χρόνων φαίνεται πως έχει μετατραπεί σε κύκνο. Η Barbra Streisand έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της. Πρόσφατα μόνο εμφανίστηκε σε εκδήλωση του μουσείο Van Gogh στο Λος Άντζελες και κατάφερε να εντυπωσιάσει, αφού καταφέρνει να διατηρεί το πρόσωπό της λαμπερό και νεανικό.

Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν η Barbra δεν είναι λάτρης των αισθητικών επεμβάσεων για αυτό δεν έχει αλλάξει τη μύτη της ή τα δόντια της: «Η μύτη μου είναι μέρος της κληρονομιάς μου. Αφού είχα το ταλέντο μου γιατί αυτό να μην ήταν αρκετό;». Το μόνο που άλλαξε από μικρό και δίχως καμία ενοχή είναι… το όνομά της: «Ήμουν 18 ετών και μισούσα το όνομά μου. Τo Barbara ήταν πολύ συνηθισμένο κι εγώ ήθελα να είμαι διαφορετική. Μου έλεγαν να διαλέξω ένα ψευδώνυμο αλλά δεν μου φαινόταν πολύ σωστό. Έτσι, αποφάσισα να κόψω ένα a από το όνομά μου. Το Barbra ήταν πολύ ξεχωριστό»!

*Κάνε κλικ στην κεντρική φωτογραφία και δες πρόσφατες εμφανίσεις της Barbra Streisand 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή