Τι κοινό έχουν η Kylie Minogue και οι χορεύτριες του Moulin Rouge;

Τι κοινό έχουν η Kylie Minogue και οι χορεύτριες του Moulin Rouge;

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κι όμως. Η Kylie Minogue έχει κάτι κοινό με τις χορεύτριες του Moulin Rouge. Τόσο η διάσημη τραγουδίστρια όσο και τα κορίτσια του can-can φορούν παπούτσια από το Maison Clairvoy, το παριζιάνικο κατάστημα χειροποίητων υποδημάτων στη Μονμάρτρη.

Το Maison Clairvoy ιδρύθηκε το 1945 και βρίσκεται από τότε στο ίδιο σημείο, στην 17 Rue Fontaine μόλις λίγα μέτρα μακριά από το Moulin Rouge. Εκτός από το πελατολόγιο από το χώρο του θεάτρου, ο ιδρυτής του atelier, Edouard Adabachian εξυπηρετούσε και παραγγελίες για special πελάτες.

Τη δεκαετία του ’60, το Maison Clairvoy αρχίζει να φτιάχνει παπούτσια για το χώρο του θεάματος και σήμερα δημιουργεί περισσότερα από 400 ζευγάρια παπούτσια κάθε χρόνο από το θέατρο και το σινεμά μέχρι και το τσίρκο.

Ο Abadachian αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρηση το 2006 στο Moulin Rouge, λίγα όμως έχουν αλλάξει από τότε. Το κατάστημα εξακολουθεί να είναι το μισό boutique και το άλλο μισό θεατρικό μουσείο με υπογεγραμμένες φωτογραφίες διάσημων καλλιτεχνών και κοστούμια can-can τριγύρω.

Το πάτωμα της boutique είναι καλυμμένο με κόκκινο χαλί που παραπέμπει στον κόσμο του καμπαρέ: «Εδώ δοκιμάζουν τα παπούτσια τους οι χορευτές  του tap dance», εξηγεί ο Nicolas Maistriaux, που πλέον διευθύνει το Maison Clairvoy.

Σύμφωνα με τον 35χρονο, η δημιουργία ενός ζευγαριού είναι ιδιαίτερη και γι’αυτό το atelier απασχολεί 5 έμπειρους τσαγκάρηδες: «Υπάρχουν περίπου 250 βήματα για την δημιουργία ενός παπουτσιού και μπορεί να πάρει από 20 έως 60 ώρες η δημιουργία ενός ζευγαριού».

Χάρη στον Οίκο που δίνει σημασία στη λεπτομέρεια, οι χορευτές ανεβαίνουν στην σκηνή με αυτοπεποίθηση, αφού τα τακούνια τους είναι ειδικά σχεδιασμένα να απορροφούν μέχρι και τους κραδασμούς.

«Τα παπούτσια σκηνής πρέπει να έχουν εξαιρετική ποιότητα και στην τεχνική και στην εμφάνιση», υποστηρίζει ο Maistriaux. Στις μπότες τα κορδόνια υπάρχουν μόνο σαν στολίδι, αφού από μέσα υπάρχει φερμουάρ για να κρατάει καλά το πόδι των χορευτών.

Το Maison Clairvoy εκτός από το Moulin Rouge δίνει παπούτσια και σε ταινίες, όπως για τους ήρωες του Asterix και Obelix, αλλά και για την κινηματογραφική μεταφορά του Lucky Luke.

Η Kylie Minogue απευθύνθηκε στον Οίκο το 2006 και το 2008 για τις περιοδείες της. Η τραγουδίστρια ζήτησε δεκάποντα τακούνια που θα μπορούσε να χορέψει πάνω σε αυτά με άνεση. 

Τα γυναικεία παπούτσια του Οίκου στοιχίζουν περίπου 1.500 ευρώ, ενώ τα αντρικά μπορεί να φτάσουν και τις 3.000 ευρώ.  «Αξίζει η τιμή του για να αποκτήσεις ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας του Παρισιού. Είναι άνετα, όμορφα και διαχρονικά», καταλήγει ο Maistriaux.

*Κάνε κλικ στην κεντρική φωτογραφία και δες φωτογραφίες από την boutique.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή