Συγκατοίκηση πριν το γάμο; Πες ναι!

Συγκατοίκηση πριν το γάμο; Πες ναι!

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σχέση σας έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που αισθάνεστε πλέον ότι θέλετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Πριν πάρετε την απόφαση να παντρευτείτε, είναι καλό να περάσετε πρώτα τη σχέση σας από την διαδικασία της «συγκατοίκησης».

Όσο κι αν υποστηρίζεις ότι έχεις ζήσει πολλές στιγμές με το σύντροφό σου στο σπίτι του ενός ή του άλλου, στις διακοπές και στα τριήμερα, το να ζεις κάτω από την ίδια στέγη συνεχώς  και να μοιράζεσαι τα έξοδα ενός νοικοκυριού είναι μία εντελώς νέα εμπειρία για κάθε ζευγάρι.

Με το να μπεις στην διαδικασία να συγκατοικήσεις και περνώντας τις ακόλουθες διαδικασίες θα καταλάβεις αν όντως ταιριάζεις με τον σύντροφό σου, ώστε να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα:

Νέο σπίτι!

Από το να βρείτε το ιδανικό διαμέρισμα που θα στεγάσει τον έρωτά σας μέχρι την επιλογή της τελευταίας λεπτομέρειας, όπως το χρώμα της κουρτίνας μπορεί είτε να σας διχάσει είτε να σας φέρει πιο κοντά. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να το ζήσετε!

Οικονομικές συναλλαγές!

Μπορεί να είναι «ανοιχτοχέρης» στις εξόδους σας, όμως είναι διαφορετικό να τον δεις πως συμπεριφέρεται όταν έρχονται οι λογαριασμοί στο σπίτι ή πώς αντιδρά στα κοινά σας έξοδα. Όταν ανάμεσα στα ζευγάρια μπαίνει ο παράγοντας χρήμα, πολλές φορές αρχίζουν να δημιουργούνται γκρίνιες και προβλήματα. Δεν θέλεις να ζήσεις όλη σου τη ζωή με κάποιον που τελικά προέκυψε τσιγκούνης, σωστά;

Παραξενιές!

Υπάρχουν, για παράδειγμα, στιγμές που θέλεις να είσαι μόνη σου. Να κλειστείς στο δωμάτιό σου και να μην μιλήσεις σε κανέναν. Αν ζεις με έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να ανεχτεί και να αγαπήσει τις παραξενιές σου κι εσύ τις δικές του, τότε θα καταπιέζεσαι συνεχώς μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Και σίγουρα είναι ένα σενάριο που δεν θες να το ζήσεις.

Δουλειές σπιτιού!

Με ένα μικρό γκάλοπ σε φίλους και γνωστούς, το μεγαλύτερο πρόβλημα στις συγκατοικήσεις είναι το κεφάλαιο καθαριότητα. Αν από την αρχή βάλετε κοινούς «κανόνες» και μοιράζεστε  τις δουλειές, τότε θα αποφύγετε τους καυγάδες τύπου «Ποιος θα πλύνει τα πιάτα;»

Αν διστάζεις να συγκατοικήσεις επειδή σκέφτεσαι ότι η συμβίωση μπορεί να μην οδηγήσει ποτέ στο γάμο ή ακόμα χειρότερα να οδηγήσει στο χωρισμό, σκέψου κάτι απλό! Πως αν τελικά όλες αυτές οι διαδικασίες δείξουν ότι δεν ταιριάζετε, καλύτερα να το ανακαλύψεις πριν προχωρήσεις σε γάμο!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή