Οι 10 λόγοι για να τρέφεσαι υγιεινά που δεν σχετίζονται με την παραλία

Οι 10 λόγοι για να τρέφεσαι υγιεινά που δεν σχετίζονται με την παραλία

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είτε θέλεις απλά να χάσεις κιλά, είτε προσπαθείς να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου, το να τρως υγιεινά  έχει  πάρα πολλά οφέλη. Διάβασε τους 10 τρόπους που μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή θα αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο.

1. Θα είσαι πιο παραγωγική: Όπως ένα αμάξι θέλει καλά καύσιμα για να λειτουργήσει σωστά, το ίδιο συμβαίνει και με τον οργανισμό σου. Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή θα δώσει τα απαραίτητα καύσιμα στον εγκέφαλό σου κι αυτό σημαίνει πως θα αυξήσει κατακόρυφα την ενέργεια και την παραγωγικότητά σου.

2. Θα είσαι πιο ευτυχισμένη:  Τα συστατικά των φαγητών που τρώμε έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο μυαλό και τη διάθεσή μας. Αν νιώθεις πεσμένη ή θλιμμένη δοκίμασε να φας μπανάνα εκχυλισμένη με μαύρη σοκολάτα. Οι μπανάνες περιέχουν 10mg ντοπαμίνης, μιας ουσίας που είναι ο βασικότερος ρυθμιστής της διάθεσής μας ενώ η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες δίνουν μια έξτρα ώθηση στην σεροτονίνη του οργανισμού τελείως φυσικά, χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

3. Δεν θα στρεσάρεσαι τόσο πολύ: Φαγητά που περιέχουν βιταμίνη C, Ωμέγα 3, λιπαρά οξέα και μαγνήσιο, έχουν την ικανότητα να εξισορροπούν τα επίπεδα του στρες στο σώμα μας. Επίσης δεδομένης της αρκετά αγχώδους ζωής μας, η οποία οδηγεί το σώμα μας σε μια διαρκή χρήση των πρωτεϊνών για να ανταπεξέλθει, φαγητά όπως ψάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα, θα το βοηθήσουν να τα ανανεώσει.

4.Θα εξισορροπήσεις το βάρος σου: Αντικαθιστώντας ανθυγιεινά ποτά με νερό, προτιμώντας καρότα αντί για πατατάκια και παραγγέλνοντας ως συνοδευτικό σαλάτα αντί για τηγανιτές πατάτες, όχι μόνο θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά, αλλά ταυτόχρονα να κάνεις και οικονομία.

5.Θα τρως λιγότερο: Σε ό, τι έχει να κάνει με το φαγητό η ποιότητα είναι σημαντικότερη από την ποσότητα. Σε αντίθεση με τα κατεψυγμένα και προτηγανισμένα φαγητά, τα οποία ο οργανισμός μπορεί να κάψει ευκολότερα, τα συστατικά των φρέσκων  φαγητών διασπόνται δυσκολότερα, μειώνοντας έτσι το αίσθημα της πεινάς.

6.Θα έχει πολύ καλύτερη γεύση: Μπορεί με την πρώτη ματιά να σκεφτείς πως αποκλείεται οπουδήποτε πιάτο να έχει καλύτερη γεύση από ένα burger, αλλά ξανασκέψου το. Ένα καλομαγειρεμένο  υγιεινό φαγητό από φρέσκα υλικά έχει πολύ πλουσιότερη και ζουμερή γεύση από ένα γρήγορο ή κατεψυγμένο.

7. Θα το εκτιμήσεις μεγαλώνοντας: Πες αντίο σε μελλοντικά επώδυνα botox και πλαστικές, τρώγοντας τις σωστές τροφές από τώρα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά τα οποία εξασφαλίζουν την υγεία, την λάμψη και την πλαστικότητα του δέρματός σου μακροπρόθεσμα.

8.Θα μείνεις προστατευμένη από χρόνιες ασθένειες: Μια μακροχρόνια ανθυγιεινή διατροφή  αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας χρόνιας ασθένειας όπως καρκίνο, διαβήτη, παχυσαρκία ή καρδιακά προβλήματα. Αν δεν προσφέρεις στον οργανισμό σου αρκετές βιταμίνες, πρωτεΐνες και μεταλλικά στοιχεία, αυτό θα οδηγήσει στη μείωση της μυϊκής σου μάζας και την αύξηση του λίπους. Ορισμένες εκτιμήσεις  λένε πως τουλάχιστον 30% των παρουσιαζόμενων καρκίνων οφείλονται σε κακή διατροφή.

9.Θα ζήσεις περισσότερο: Μια υγιεινή διατροφή θα προστατεύσει τον οργανισμό σου από τις διάφορες ασθένειες που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη ζωή σου. Δεν είναι να απορείς που στο παρελθόν, ακριβώς επειδή οι άνθρωποι έτρωγαν πιο υγιεινά, ο μέσος όρος ζωής τους ήταν κατά πολύ πιο αυξημένος σε σχέση με σήμερα.

10. Θα εξοικονομήσεις χρήματα: Υγιεινή διατροφή, σημαίνει λιγότερες επισκέψεις στο γιατρό και λιγότερα έξοδα σε delivery κι αυτό σημαίνει μεγαλύτερη οικονομία στη τσέπη σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT