Η νέα καλοκαιρινή σειρά της Carpisa μας αρέσει!

Η νέα καλοκαιρινή σειρά της Carpisa μας αρέσει!

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Carpisa εμπνέεται α[πό τις διεθνείς πασαρέλες της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και του Μιλάνου, για άνοιξη και καλοκαίρι 2014, και δημιουργεί μία ξεχωριστή σειρά. Στα show κυριαρχούν τα φρέσκα χρώματα για τη διάρκεια της ημέρας, ήπια σκούρα για το βράδυ αλλά και τα κλασικά άσπρο/μαύρο.  Διχρωμίες και φλοράλ σχέδια μεταφέρουν τον απόηχο από τις ισχυρότερες τάσεις της μόδας που αποτελούν και τα θέματα αυτής της συλλογής. Τα αξεσουάρ επιστρέφουν, αλλά σε πιο μίνιμαλ εκδοχές και το ύφος γίνεται πιο γραμμικό και σαφές. Η γυναίκα είναι σοφιστικέ, επιλέγοντας ένα βασικό στιλ που ορίζεται από καθαρές γραμμές  και εναλλάσσεται με βάση το χρώμα. Ο άνδρας υιοθετεί το άνετο στυλ σε συνδυασμό με τους τόνους των «hipster», προτιμά τις συνειδητές επιλογές και ενδιαφέρεται για νέα και αντισυμβατικά μοτίβα με σχεδόν ανεπαίσθητες διχρωμίες και minimal υλικά.

Η Carpisa απαντά στις παραπάνω τάσεις με φλοράλ σχέδια που μας γυρίζουν πίσω στη θρυλική δεκαετία του ’80. Τα κλασικά  λουλούδια της Προβηγκίας ενώνονται με  αστικούς τόνους, παίζουν με διάφορα τυπώματα  και συνδυάζονται με απαλά αλλά και σκληρά υφάσματα. Πρωταγωνιστής της συλλογής όμως είναι και το χρώμα. Κάθε χρώμα εκφράζει μια διάθεση και επηρεάζει τη  ζωή μας περισσότερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Το χρώμα γίνεται αίσθηση. Πρόκειται για  μια μεταφορά συναισθημάτων που αναφέρονται στα ζεστά χρώματα  του φωτός, το κόκκινου, το κίτρινου, του κοράλλι; σε αντίθεση με τα ψυχρά χρώματα που παίζουν σε μπλε και πράσινες αποχρώσεις.

Από την άλλη πλευρά, το λευκό και το μαύρο αντιπροσωπεύουν το μίνιμαλ στιλ με κάθε κόστος, τα φωτεινά εφέ σε άσπρο και μαύρο έρχονται σε απόλυτη ομοιομορφία με τους καθαρούς τόνους.  Οι πιο τολμηροί έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε καρφιά και πέτρες, τα οποία διακοσμούν τις τσάντες καια τις φωτίζουν το  βράδυ. Τέλος, οι ethnic και εxotic πινελιές αποτελούν το κύριο θέμα της κολεξιόν για την παραλία, που είναι γεμάτη χρώματα, prints και παραλλαγές που μας ταξιδεύουν σε μακρινούς παραδείσους. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή