Τι να αποφύγεις το καλοκαίρι για να διατηρήσεις τη γραμμή σου

Τι να αποφύγεις το καλοκαίρι για να διατηρήσεις τη γραμμή σου

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιούλιος είναι ο αγαπημένος μας καλοκαιρινός μήνας.  Με τις πρώτες αποδράσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει, τη μέρα να έχει μεγαλώσει και τον ήλιο να καίει, δεν θέλουμε ιδιαίτερες δικαιολογίες για να αφεθούμε στην καλοκαιρινή διασκέδαση.  Επειδή όμως οι πειρασμοί είναι αρκετοί, δεν θέλει και πολύ για να θέσουμε σε κίνδυνο τις υγιεινές μας συνήθειες.

Αυτό σημαίνει ότι όλη η καλή δουλειά που έκανες τον χειμώνα μπορεί να ανατραπεί μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Οι ένοχοι είναι πολλοί κι έρχονται συνήθως μεταμφιεσμένοι σε έντονα χρώματα και ελκυστική εμφάνιση (βλέπε daiquiri φράουλα). Μάθε λοιπόν, τι πρέπει να αποφύγεις για να διατηρήσεις τη γραμμή σου και το καλοκαίρι.

Όταν είσαι σε πάρτι

Τα καλέσματα έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι. Από τα κυριακάτικα BBQ  στην αυλή, τα πάρτι γενεθλίων και τις βραδινές συναντήσεις στη βεράντα, είναι σχεδόν αδύνατο να μην ξεφύγεις από το πρόγραμμά σου.  Προσπάθησε να αποφύγεις τα λιπαρά κρέατα με τις έτοιμες σος και προτίμησε καλαμάκια ψαρικών, όπως σολομού ή ξιφία, θαλασσινά και φυσικά λαχανικά. Δεν χρειάζεται όμως να στερηθείς αγαπημένες λιχουδιές, αφού μπορείς να τις κάνεις πιο υγιεινές. Ετοίμασε πίτσα με ρόκα και παρμεζάνα, burger γαλοπούλας με φρέσκα λαχανικά και vegan μπουρίτος.

Όταν είσαι στην πισίνα

Το παγωτό σου κλείνει το μάτι, αλλά θα πρέπει να το ξανασκεφτείς πριν κάνεις επιδρομή στο ψυγείο. Όχι μόνο θα φορτωθείς με θερμίδες, αλλά τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα – κάτι που σίγουρα δεν θέλεις όταν περιφέρεσαι με το μπικίνι σου. Η κοιλιά σου θα σε ευχαριστεί αν προτιμήσεις ένα σπιτικό χυμό φρούτων ή smoothie. Μυστικό: αν καταψύξεις μία μπανάνα και την χτυπήσεις στο μίξερ με άπαχο γάλα, έχεις αμέσως μία παγωμένη λιχουδιά. Η σκόνη κακάο και τα μούρα θα δώσουν επιπλέον γεύση στο smoothie σου.

Όταν είσαι σε πανηγύρι ή παζάρι

Οι υπαίθριες αγορές έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι. Μαζί όμως με τους πάγκους που κρύβουν παλιούς θησαυρούς θα συναντήσεις και αυτούς που κρύβουν θερμιδικές βόμβες (ζαχαρωτά, καραμέλες, τηγανιτά κτλ). Φυσικά και η βόλτα σου δεν θα είναι η ίδια αν δεν τσιμπολογάς διάφορες λιχουδιές, αλλά θα πρέπει να φανείς μετρημένη και προσεκτική. Φρόντισε να κάνεις τη βόλτα σου χορτάτη, ώστε να μην κάνεις επιδρομή στους πάγκους με το φαγητό. Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε να φας κάτι, προτίμησε κάτι όσο το δυνατόν πιο υγιεινό όπως ποπ κορν ή ένα απλό hot dog. Μοιράσο τη λιχουδιά με την παρέα για να μειώσεις όσο γίνεται τις θερμίδες.

Όταν είσαι στην παραλία

Αντιστάσου στον πειρασμό να σταματήσεις ένα από αυτά τα ηλιοκαμένα αγόρια και να ζητήσεις ένα πολύχρωμο, φρουτώδες κοκτέιλ, μιας και το μόνο που θα σου προσφέρει είναι φούσκωμα και αύξηση των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα.  «Τα σακχαρώδη αλκοολούχα ποτά με τεχνητά γλυκαντικά, όπως η σορβιτόλη και η ξυλόζη, παράγουν αέρια στο στομάχι, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες» εξηγεί η Mary Hartley, R.D. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις ένα δροσιστικό ποτό. Προτίμησε κοκτέιλ που φτιάχνονται με φρέσκα υλικά, όπως εσπεριδοειδή, βότανα και ανθρακούχο νερό και δεν περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά, σιρόπια ή έτοιμα μείγματα. Μην υπερβείς τα δύο ποτήρια, ενώ αν πρόκειται να κολυμπήσεις, καλό θα ήταν να επισκεφτείς το μπαρ μετά τη βουτιά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή