Τέλειο σώμα για το καλοκαίρι: Αυτό είναι το μεγαλύτερο άγχος των γυναικών για τις διακοπές

Τέλειο σώμα για το καλοκαίρι: Αυτό είναι το μεγαλύτερο άγχος των γυναικών για τις διακοπές

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόκτηση ενός καλλίγραμμου σώματος πριν το καλοκαίρι φαίνεται να αποτελεί το μεγαλύτερο άγχος των γυναικών, με μία στις δέκα Βρετανίδες να πανικοβάλλεται  με την εικόνα της τέσσερις μήνες πριν τις διακοπές. Μία στις έξι γυναίκες ξεκινούν να μετρούν θερμίδες αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, με το 10% να αποκλείει από τη διατροφή του κάθε λιπαρή τροφή μόλις περάσει το Πάσχα, όπως αποκαλύπτει μία μελέτη. Μπορεί οι Βρετανίδες να ανυπομονούν για τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά φαίνεται ότι η έλευσή τους αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες αιτίες άγχους, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το Alpro σε 2 χιλιάδες ενήλικες.

Μία στις 20 γυναίκες υποστηρίζει ότι ξεκινά δίαιτα για το επόμενο καλοκαίρι αμέσως μόλις επιστρέψει από τις διακοπές, με το 25% των γυναικών να έχουν σαν κίνητρο το να φαίνονται ωραίες στις φωτογραφίες. Για τους άντρες, από την άλλη, ο βασικός λόγος για να μπουν σε πρόγραμμα είναι για να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο ενώ κάνουν διακοπές.

Και μόνο στην σκέψη του ότι πρέπει να εμφανιστούν με μαγιό, δύο στις πέντε γυναίκες αγχώνονται αρκετά πιο νωρίς. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι αρκετό για να μείνουν οι Βρετανοί πιστοί στον στόχο τους. Σχεδόν ένας στους έξι από όσους ακολουθούν μία γρήγορη δίαιτα για το καλοκαίρι ισχυρίζεται ότι πετυχαίνει τον στόχο του. Έξι στους δέκα από αυτούς που δεν τα κατάφεραν αισθάνονται λιγότερη αυτοπεποίθηση ή ακόμα και κατάθλιψη σαν αποτέλεσμα της αποτυχίας τους. «Ενώ πολλοί από εμάς πιστεύουν στις υποσχέσεις των «γρήγορων λύσεων» πριν την καλοκαιρινή περίοδο, στην πραγματικότητα δεν είναι αυτός ο τρόπος για να αλλάξεις μακροπρόθεσμα την εικόνα σου» τονίζει η διαιτολόγος του Alpro, Kate Arthur και συμπληρώνει: «Πρέπει να αλλάξεις την καλοκαιρινή σου ρουτίνα για να επιτευχθεί μία ισορροπία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή