Τα δρώμενα που δεν πρέπει να χάσεις στις διακοπές σου

Τα δρώμενα που δεν πρέπει να χάσεις στις διακοπές σου

4' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη, το φετινό καλοκαίρι πλημμυρίζει με Τέχνη. Εικαστικές εκθέσεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες ταξιδεύουν σε καλοκαιρινούς προορισμούς, δίνοντάς σου την ευκαιρία να παρακολουθήσεις κλασικά αλλά και πιο σύγχρονα έργα, να δεις από κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες και να αφήσεις τη μαγεία της Τέχνης να σε πάει ακόμα πιο μακριά. Τι δεν πρέπει να χάσεις φέτος το καλοκαίρι:

«Προμηθέας Δεσμώτης» στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Για μία μόνο βραδιά θα παρουσιαστεί  στην Επίδαυρο ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, με μία δυνατή ομάδα ηθοποιών. Η μορφή του Προμηθέα, του Τιτάνα που αψήφησε τη θέληση του Δία και ευεργέτησε τους ανθρώπους δίνοντάς τους τη φωτιά, υψώθηκε σε σύμβολο αντίστασης ανά τους αιώνες. Ο Έκτορας Λυγίζος μοιράζει τον ρόλο σε δύο ηθοποιούς, επιχειρώντας να ανιχνεύσει τη σύγκρουση του ήρωα με τον ίδιο του τον εαυτό πίσω από τη σύγκρουση με τον άλλοτε σύμμαχό του. Παράλληλα φέρνει στο φως τις τυχόν παραλληλίες τους και αναδεικνύει πίσω από την οργή την ανάγκη του άλλου.

Η παράσταση θα παίζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Ερμηνεύουν Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Τζίνα Θλιβέρη, Μιχάλης Κίμωνας, Έκτορας Λυγίζος, Άννα Μάσχα, Θάνος Τοκάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη

Πληροφορίες:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Σάββατο 12 Ιουλίου, 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ζώνη VIP: 35€, Ζώνη Α: 30€, Ζώνη Β: 20€, 15€ (φοιτητικό)

Άνω διάζωμα: 15€, 10€ (φοιτητικό), 5€ (ανεργίας, ΑμεΑ)

«Sunday Cloudy Sunday» με τον Βασιλικό στη Μικρή Επίδαυρο

Μια μαγική συναυλία-πρόκληση από έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του,  σε ένα ρεπερτόριο ενός κλασσικού συνθέτη του ελληνικού τραγουδιού. Ο Βασιλικός μας επανασυστήνει με τον ιδιαίτερο τρόπο του το έργο του  Βασίλη Τσιτσάνη και παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά τον δίσκο του με τίτλο “Sunday Cloudy Sunday”. Τραγούδια γνωστά, τραγούδια εμβληματικά, που όμως ακούγονται αλλιώς. Απογυμνωμένα από τον αυθεντικό ήχο τους, τραγούδια όπως η Συννεφιασμένη Κυριακή, της Γερακίνας Γιος, Ακρογιαλιές Δειλινά ερμηνεύονται και παρουσιάζονται μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του Βασιλικού.  Ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις, παράδοξοι ήχοι, καθηλωτικές ερμηνείες όλα χτισμένα πάνω στις συνθέσεις του Βασίλη Τσιτσάνη που επηρέασαν γενιές μουσικών και μουσικόφιλων. Συμπρωταγωνιστής στις ερμηνείες του Βασιλικού η video – εικόνα. Ένα παιχνίδι με το παρελθόν με ήχους σύγχρονους και ανατρεπτικούς. Συμμετέχουν  η Δήμητρα Γαλάνη και Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Πληροφορίες

11, 12/7

Μικρή Επίδαυρος

«Ζωγραφική και Κεραμικά»: Ατομική Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στην Σίφνο

Τα δρώμενα που δεν πρέπει να χάσεις στις διακοπές σου-1

Την ατομική έκθεση του Γιώργου Χαδούλη με τίτλο «Ζωγραφική και Κεραμικά» θα φιλοξενήσει από τις 12 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου το Παλαιό Σχολείο στο Κάστρο της Σίφνου. Η έκθεση αποτελείται από δύο ενότητες, Ζωγραφική & Κεραμικά, που συνιστούν έργο προετοιμασίας δύο ετών. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται οι «Βράχοι»: δεκαπέντε ζωγραφικά έργα σε χαρτί και κολλάζ που πραγματεύονται το πέρασμα του χρόνου. Παράλληλα, σαν δεύτερη ενότητα, ο ζωγράφος εκθέτει μια σειρά πρωτότυπων κεραμικών (χρηστικών αντικειμένων), ειδικά πλασμένα και ζωγραφισμένα από τον ίδιο, ως μία σαφή αναφορά στην κεραμική παράδοση της Σίφνου.

Πληροφορίες

Εγκαίνια: Σάββατο 12 Ιουλίου,  8.00 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 12 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2014

Παλαιό Σχολείο // Κάστρο Σίφνου

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής στην Πάρο

Τα δρώμενα που δεν πρέπει να χάσεις στις διακοπές σου-2

Έργο του Αχιλλέα Ραζή

Ο Τζουλιάνο Καγκλής, η Ιφιγένεια Καμπέρη, γ Μαρία Μπαχά, ο Αχιλλέας Ραζής, ο Δημήτρης Ρόκος, ο Στέφανος Ρόκος, έξι καλλιτέχνες με παράλληλες κι ενίοτε διασταυρούμενες εικαστικές πορείες συνεκθέτουν αυτό το καλοκαίρι στην Γκαλερί "Ποντοπόρος" της Πάρου. Οι καλλιτέχνες έχουν ως κοινό παρανομαστή το καλοκαίρι του 2014, με τον καθένα να αφήνει το δικό του στίγμα μέσα από τη δουλειά του.

Πληροφορίες:

Διάρκεια Έκθεσης: 11/7 έως 25/8

«Donna abbandonata ή πολύ με στεναχωρήσατε κύριε Γιώργο μου» στο 57ο Φεστιβάλ Φιλίππων

Το νέο κείμενο της ποιήτριας Γλυκερίας Μπασδέκη παρουσιάζεται στο 57ο Φεστιβάλ Φιλίππων σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Ηθοποιοί, λογοτέχνες, ποιητές, μουσικοί και εικαστικοί, αφήνουν το καλλιτεχνικό τους στίγμα στο φετινό Φεστιβάλ. Το κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη αφηγείται την ιστορία δύο γυναικών και (ίσως) ενός κομμωτηρίου. Η μία γυναίκα μιλάει στον απόντα Γιώργο Χειμωνά. Η άλλη γυναίκα (ίσως ) χτενίζει κι ακούει. Η μοναξιά, οι άνθρωποι που αποφεύγουν, το ρεύμα που πέφτει ξαφνικά και στέλνει ακαριαίο σκοτάδι.

Ένας προσχηματικός μονόλογος με παραλήπτη αυτόν που όλοι μας φοβόμαστε: τον εχθρό του ποιητή. Ένας μονόλογος για την ένδοξη εκείνη στιγμή που η λύπη θα χυθεί και θα πάρει παρασύρει τα πάντα στο διάβα της.

Παίζουν: Eλένη Ουζουνίδου, Μυρτώ Γκόνη

Πληροφορίες:

2, 3, 4/8

philippifestival.gr

Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2014 στην Σαντορίνη

Τα δρώμενα που δεν πρέπει να χάσεις στις διακοπές σου-3

Εικαστικές Τέχνες και μουσική απαρτίζουν και φέτος τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2014, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου για όγδοη συνεχή χρονιά. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο παλαιό αρχοντικό του 17ου αιώνα, από 1 έως 23 Αυγούστου, στα Φηρά Σαντορίνης, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις. Το φετινό Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι, αφού φέτος τον Ιούνιο συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατό του.

Το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία την Παρασκευή 1/8 με τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής με τίτλο ΧΑΛΚΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παναγιώτης Τέτσης & Λάμπρος Ορφανός – Οι δύο φίλοι «συνομιλούν», στην οποία συμμετέχουν με 42 χαλκογραφίες τους ο ακαδημαϊκός και μεγάλος ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης και ο αποθανών επιστήθιος φίλος του Λάμπρος Ορφανός, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες χαράκτες.

Πληροφορίες

Εγκαίνια έκθεσης: 1η Αυγούστου 2014, ώρα 21:00

Διάρκεια έκθεσης: 1 – 23 Αυγούστου 2014

Πνευματικό Κέντρο ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ, Φηρά, Σαντορίνη

22860 23077,  www.megarogyzi.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή