Couture report: Μία γεύση από την Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής

Couture report: Μία γεύση από την Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εβδομάδα Μόδας Haute Couture, η οποία διήρκεσε συνολικά πέντε ημέρες και έλαβε χώρα στην  πρωτεύουσα της μόδας, το Παρίσι, μόλις ολοκληρώθηκε και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Για μια ακόμα φορά οι σχεδιαστές μάγεψαν με τα πολυτελή, στολισμένα με πέρλες και κρύσταλλα Swarovski φορέματα τους αλλά και τα εντυπωσιακά σκηνικά, τα οποία θύμιζαν εικόνες παραμυθιού.

Armani Privé

Άσπρο, μαύρο και κόκκινο ήταν τα μοναδικά τρία χρώματα στα οποία βασίστηκε ο Giorgio Armani για αυτή του την επίδειξη, με το κόκκινο να έχει τη τιμητική του. O σχεδιαστής κατάφερε και πάλι να αναδείξει τη θηλυκότητα μέσα από τα ρούχα του, με τα μακριά, στολισμένα με polka dots πέπλα του να ξεχωρίζουν.

Atelier Versace

Η Donatella με την επίδειξή της ήταν εκείνη που άνοιξε την αυλαία για τη χειμερινή haute couture εβδομάδα μόδας. Η έμπνευση ήρθε από τα 50s αλλά οι γεωμετρικές γραμμές και οι έντονοι ώμοι που τελικά μας παρουσίασε έδωσαν έναν πιο σύγχρονο αέρα που μόνο εκείνη θα μπορούσε να πετύχει.

Chanel

Μια βεράντα με ένα μεγάλο τζάκι σε μπαρόκ στιλ ήταν η διακόσμηση που προτίμησε ο Karl Lagerfeld για την επίδειξη του. Παγιέτες και πολύτιμοι λίθοι διακοσμούσαν σχεδόν κάθε σύνολο, ενώ τα κλασικά τουίντ σακάκια δεν έλειψαν ούτε φέτος από τη συλλογή του.

Christian Dior

Αν και θεωρείται από τους πιο καινοτόμους σχεδιαστές, αυτή τη φορά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Dior, Raf Simons, μας παρουσίασε μια συλλογή με ρομαντικά στοιχεία και εμπνευσμένη από οκτώ  διαφορετικές εποχές του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα αυτήν της Μαρία Αντουανέτα.

Giambattista Valli

Ο ιταλικής καταγωγής σχεδιαστής με έδρα το Παρίσι μας χάρισε αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο θεαματικές κολεξιόν. Επηρεασμένος από τις κλασικές ριγέ πιτζάμες έδωσε ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στα σύνολα του, ενώ οι μακριές φούστες και τα μαντήλια στο κεφάλι μας ταξίδεψαν στη γαλλική Ριβιέρα του 50'.

Maison Martin Margiela

Ο πάντοτε εκκεντρικός οίκος του οποίου οι ξεχωριστές μάσκες προσώπου αποτελούν σήμα κατατεθέν, μας εντυπωσίασε και πάλι. Ο σχεδιαστής Matthieu Blazy διάλεξε να παρουσιάσει φορέματα με την κλασική τεχνική patchwork αλλά και σύνολα με εξωτικά και πολύχρωμα σατέν υφάσματα.

Elie Saab

Φορέματα με περίτεχνα κεντήματα και μοναδικά κρύσταλλα Swarovski είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τοn συγκεκριμένο σχεδιαστή. Στη χειμερινή haute couture επίδειξη του λοιπόν, ο Elie Saab μας παρουσίασε νεανικά cocktail αλλά και πιο avant-garde φορέματα τα οποία κολακεύουν τη σιλουέτα κάθε γυναίκας.

Valentino

Oι καλλιτεχνικοί διευθυντές Maria Grazia Chiuri και Pierpaolo Piccioli επιδίωξαν να δημιουργήσουν μια συλλογή με ρομαντικές γραμμές όπως και επιρροές από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και το πέτυχαν. Κάθε εμφάνιση συνοδευόταν με αρχαιοελληνικά σανδάλια που έδεναν στον μηρό αναδεικνύοντας τα καλλίγραμμα πόδια των μοντέλων.

 

Γράφει η Φανή Τσαντσαράκη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή