“Get on up”: Τι συμβαίνει όταν κάποιος γίνει τρομερά διάσημος από το πουθενά;

“Get on up”: Τι συμβαίνει όταν κάποιος γίνει τρομερά διάσημος από το πουθενά;

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το εκρηκτικό “I feel good” μέχρι τον ύμνο στη γυναίκα που κρύβεται πίσω από τον τίτλο “Ιt’s a man’s man’s man’s world” κι από το “Papa’s got a brand new bag” (πρώτη του μεγάλη επιτυχία), μέχρι το groovy “Sex machine”, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει τραγουδήσει ή χορέψει ένα κομμάτι James Brown. O «νονός του funk» ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς του 20ου αιώνα και βέβαια ένας performer που έπαιρνε φωτιά κάθε φορά που ανέβαινε στη σκηνή.

Οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του, η βιογραφική ταινία “Get on up” έρχεται να μας διηγηθεί τη γλυκόπικρη ιστορία του: πώς ένα παιδάκι από τη Νότια Καρολίνα έφτασε στην κορυφή του αμερικανικού μουσικού στερεώματος κι από εκεί στους εθισμούς, τις δικαστικές περιπέτειες, την απομυθοποίηση, το «σ’ αγαπάμε κι ας είσαι όπως είσαι». «Ο James Brown είναι ένας τύπος που έρχεται από το πουθενά, που είναι ο κανένας και θέλει να γίνει κάποιος» αναφέρει ο Mick Jagger, συμπαραγωγός του φιλμ και άξιος μιμητής της σκηνικής παρουσίας του Brown. «Θέλει να γίνει σούπερ σταρ και θα δουλέψει σαν τρελός για να το πετύχει. Η ταινία λοιπόν ασχολείται με τις επιπτώσεις αυτού. Τι συμβαίνει όταν πετυχαίνεις το στόχο σου;»

To φιλμ αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του 2015, μπορούμε όμως ήδη να πάρουμε μια γεύση από το trailer: οι χορευτικές φιγούρες του Chadwick Boseman, του νέγρου ηθοποιού που ενσαρκώνει υποδειγματικά τον James Brown, μας ανοίγουν την όρεξη για αυτό που μοιάζει να είναι μια σπουδαία ταινία.

Bύρων Κριτζάς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή