Τι γίνεται κάθε Ιούλιο στην Τεργέστη; – International Talent Support

Τι γίνεται κάθε Ιούλιο στην Τεργέστη; – International Talent Support

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΙΤS είναι ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως για νέα ταλέντα τον χώρο της μόδας.  Ιδρύθηκε πριν από 13 χρόνια από τη Βarbara Franchin η οποία με μεγάλη αγάπη και επιμονή δημιούργησε αυτήν την πλατφόρμα για ταλαντούχους ανερχόμενους σχεδιαστές, πολλούς από τους οποίους γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως οι Peter Pilotto, Mark Fast,  Una Burke και Michael Van Der Ham. Με την υποστήριξη μεγάλων θεσμών όπως Diesel, ΥΚΚ, Swatch και Swarovsky γίνεται η επιλογή 40 τυχερών, 10 για κάθε κατηγορία. Οι κατηγορίες είναι οι εξής: Fashion ( γυναικείο/ανδρικό ένδυμα), Accessories (αξεσουάρ – υποδήματα), Jewerly (κοσμήματα) και πρόσθετο φέτος, Artwork, για πιο καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Τι γίνεται κάθε Ιούλιο στην Τεργέστη; – International Talent Support-1

Τα κριτήρια επιλογής για τους διαγωνιζόμενους είναι η καινοτομία, η ποιότητα δουλειάς αλλά και πολύ σημαντική είναι η ιδέα πίσω από το κάθε κομμάτι. Νομίζετε λοιπόν ότι η μόδα είναι επιφανειακή; Ε λοιπόν κάνετε μεγάλο λάθος! Η ιδέα και ο σκοπός που δίνει δύναμη στον κάθε σχεδιαστή είναι εξίσου σημαντική όσο και το ίδιο το κομμάτι που θα παρουσιάσουν.

Για όσους επιλεχθούν για τους τελικούς είναι μεγάλη τιμή καθώς πια εντάσσονται σε μια νέα ‘οικογένεια’ από δημιουργούς οι οποίοι ανταλλάσσουν ιδέες και αντιλήψεις. Eίναι μια αξέχαστη εμπειρία αλλά και αναγνώριση για κάποιον που μόλις ξεκινάει, να του δοθεί αυτή η ευκαιρία και στήριξη για να κάνει το πρώτο του βήμα στον επαγγελματικό χώρο της μόδας.

Τι γίνεται κάθε Ιούλιο στην Τεργέστη; – International Talent Support-2

Στους κριτές για κάθε κατηγορία υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες του χώρου όπως Nicola Formicetti, Renso Rosso, Kei Kagami και Marina Abramovic. Αλλά και σχεδιαστές ή σύμβουλοι από μεγάλους οίκους μόδας, όπως Dior και Givenchy, καθώς και πρακτορεία για ταλέντα όπως LVMH, Florienne de St Pierre και Eyes on Talents, που ψάχνουν να αναδείξουν ανερχόμενους σχεδιαστές.

Για να δούμε λοιπόν τι έκπληξη μας ετοιμάζουν για την επόμενη χρονιά! Οι αιτήσεις ανοίγουν ξανά τον Φεβρουάριο του 2015 με φρέσκες ιδέες αλλά και νέα γενιά ταλέντων.

Γράφει η Μελισσάνθη Σπέη. 

*Οι φωτογραφίες είναι από το επίσημο site του ITS (http://www.itsweb.org)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή